E, ovako treba... > Elektronika

Autopilot

<< < (3/3)

Pera GARMIN:

--- Citat: Srecko Sojic  22, 03, 2015, 09:53:00 pre podne ---Cena Djole, cena i to sa sve ploterom tuto kompleto.... sha

--- Kraj citata ---

Hidraulika ne znam koliko je u lokalu, kataloška cena ovog kompleta iz Motomarine-a je oko 850-900EUR i ima ih za različite snage motora.
Bolja ponuda jeftinijih setova (za manje snage motora) je u SVB-u: http://www.svb.de/en/outboard-engine-steering-system.html

Garmin ima dve verzije autopilota:
GHP10 komplet sa Garmin hidrauličnom pumpom za hidraulične komplete upravljanja poput ovoga gore. Sastoji se od kontrolne jedinice (ekrana), compass ball-a (senzor smera i kretanja broda), ECU - kontrolne jedinice pumpe i "shadow drive" elektroventila za automatsko isključivanje pilota kad se pomeri volan.
GHP12 komplet za hidraulične sisteme sa solenoidima ili već ugrađenom el.pumpom i/ili elektro mehaničke sisteme upravljanja, koji se sastoji od kontrolne jedinice, compass ball-a i ECU kontrolne jedinice pogona (pumpe ili el.motora).

Ako postoji hidraulika na brodu, GHP10 je bolje rešenje zbog izuzetno visoke efikasnosti Garmin el.hidraulične pumpe.

Aktuelne cene Garmina ne znam napamet...

Srecko Sojic:
zahvaljujem na informacijama. cini mi se da cu prvo morati da odlucim sta da radim sa motorom i upravljackim sistemom da ne bude dupliranja....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju