E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Led na vodi! Sta sa motorom? ( Saveti + VIDEO )
Outboard Master:
--- Citat: bugi 15, 12, 2010, 07:59:30 pre podne ---Juce mi rece drugar da ukoliko ne koristim motor obavezno napolje i da se konzervira
Motor je jos u garanciji pa je to obavezno ukoliko se ne koristi (honda)
--- Kraj citata ---
Konzerviranje motora se naravno PODRAZUMEVA , sto se tice garancije te: ajd da vidim ako imas hondu sa 115 ks pa ga skini , to su gluposti od servisera , nije taj motor pravljen za primacu sobu nego za vodu . Honda to nije rekla serviserima 100% da tako rade ali oni vole da preteraju, to je moje misljenje.
Outboard Master:
--- Citat: zoks 15, 12, 2010, 09:37:39 pre podne ---Ako motor stoji u suvoj prostoririji,besmisleno je konzervirati motor.Reci dobrih majstora a ne ovih servisera da bi uzeli svaki dinar boziji.Sem ako motor nece stajati godinama.
--- Kraj citata ---
sto je bezmisleno? nije tacno. Nekonzervira se motor zbog temperatura nego zbog stajanja dugog, da sad nepricam sto i kako. ima tema ovde dosta o tome. I ako motor samo 3 meseca stoji pod krevetom ili gde god treba se konzervirati .
P.S Konzervirati ume i zna sigurno svako, tu netrebaju serviseri da imaju profita.
Vuk:
Ja sam negde na nekom forumu pročitao reči jednog servisera koji kaže da u motor treba našpricati sprej za konzerviranje uvek kad se ne koristi pa makar i par dana ili nedelju dana. Motor posle korišćenja je topao naročio auspuh koji se hladi vodom. Pošto je jedan ventil kod četvototaktnog uvek otvoren ili kod dvotaktnog je jedan klip uvek dole, ako ih ima više, voda iz auspuha isparava, kondenz ide na gore i ulazi u cilindar. Tu se zadržava i stvara koroziju. Nije ta korozija takva da cilindar odma zarđa, nego u vidu fine oksidacije koja se skida pokretanjem motora.
I kako kaže imao je puno motora kojima su stradali cilindri. I još kaže da ga glupi ljudi drže u poslu.
Sve to ima smisla e sad...
zoks:
Mislio sam na motore 5,10 ili malo vise a ne na 115 ili 225 ks.
Kapetan:
Trik je iz par paljenja podigunti temperaturu motora a kad voda procirkulie sve je ok...
prvo treba izlomiti sav led oko motora . u ovom slucaju led je debljine 3-4 cm
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju