Kanu & Kajak > Modeli, Tipovi, Modifikacije
KANU
Zoran Marinković:
:good:
Možda se ovo i ne zove kanu ali je odlično urađeno i zaslužuje posebnu kategoriju u našoj temi Plovila.
Ja mu čestitam od srca na entuzijazmu i želim mu da uživa u njemu "za sve pare..."
Kamo sreće da se i ostali forumaši oprobaju kao majstori i skupe hrabrosti da naprave neko sopstveno delo, bez obzira na šta
bi ličilo i koliko bi grešaka usput bilo.
BataC:
Klasican kanu nije,vrsta kanua jeste.Dugamm-e idi na www.bateau.com pa ce ti biti jasnije.Preporucio bih ga svima.Jeftin je i lako se pravi.Meni je veliko zadovoljstvo bilo da ga pravim.Do sada sam pravio samo metalnea korita i prilikom gradnje kanua sam imao neopisivo zadovoljstvo i veliku smirenost.Leci zivce he,he,he...Ove zime cu verovatno napraviti i kajak oko5,5m duzine,koji cu presvuci platnom.Potreban mi je za Dunav ,Tisu,Tamis,neku regatu,ko zna.
Zoran Marinković:
:good:
Samo napred i kači slike... :diablo: :diablo: :diablo:
dule_sumadinac:
Niko nije poceo temu o kupovini sto i sam naslov kaze. Kanu je inace opsti pojam za sve camce koji se veslanjem krecu u pravcu u kome covek gleda ( a ne iza ledja). Podvarijate kanua su kajaci i kanadijeri. Kajaci su camci koji imaju zatvoreno korito visestruko vecu duzinu u odnosu na sirinu i uglavnom se veslaju duplim veslom. Kanadijeri (kod nas a i u svetu najcesce zvani opstim pojmom KANU) su camci otvorenog korita, duzine odprilike 5 puta vece nego sirine i uglavnom se veslaju ubodnim veslom.
Obzirom da je kod nas jako malo kanua, a pomenuti post i te kako pripada temi (procitajte naslov!) molim administratore da ostave sve kako jeste kako bi neko ko prvi put dolazi na forum imao kopletan uvid u ideje i mogucnosti (kupovina i gradnja) nabavke i koriscenja kanu a samim tim ga to i potakne da krene istim vodama kao i mi svi. To nam je i cilj, zar ne?
pozdrav svima
Vlada 69:
Nije baš kanu ali ima veze sa kanuima.
Gledam sajt firme obim iz Banovaca ,interesuju me plutajući prsluci za mene i klinca i naletim na proizvod koji oni zovu "kanap za okretanje prevrnutog čamca u vodi".
Dule,znaš li o čemu se radi ?I kako to funkcioniše (nadam se da nisi imao nekih većih potrba za ovim :this:)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju