Kanu & Kajak > Modeli, Tipovi, Modifikacije
KANU
Vlada 69:
Dule hvala na onim iscrpnim odgovorima ali pitanjima izgleda nikad kraja :)
Gledao sam malo (doduše za sada samo na sajtovima) o svim kanuima koji se kod nas mogu kupiti i već sam neke stvari iskristalisao u glavi ali mi jedino ostaje nedoumica kod modela "Viking" jednoslojni i troslojni PE.
Razumem da je jednoslojni jeftiniji,lakši a ovaj drugi opet jače konstrukcije itd. ali mi nije jasno šta to konkretno znači pri veslanju.Da li je sasvim ok nabavka ovog jednoslojnog s obzirom da bih ga veslao uglavnom po Dunavu ili je troslojni ipak prava stvar :stop:?
Šumadinac,tvoje mišljenje ?
dule_sumadinac:
--- Citat: medvedicibgd 08, 09, 2011, 18:42:26 posle podne ---Pre svega pozz interesu je me da li u Bgd ima neki kurs za buduce kanuiste? :drinks: :good:
--- Kraj citata ---
Kontaktiraj Borisa Purjakova iz nautickog kluba "Liman" u Zemunu, nacices na netu mail ili broj, ako oni ne organizuju znaju ko organizuje
dule_sumadinac:
--- Citat: Zoran Marinković 08, 09, 2011, 20:09:29 posle podne --- :good:
Da znaš da me nostalgija za veslanjem baš uhvati po nekad, pa ako sinovi kupe kanu doći ćeš da budeš naš gost i naravno
učitelj :umnik: :punish: ... a časove plaćam roštiljom i ... :drinks:
--- Kraj citata ---
Vrlo rado cu doci. Sad je pitanje ako nisi sedeo na sredini kanua ili nisi opteretio necim prednji kraj a sedeo si na zadnjem onda je jako tesko...no dobro jednio da ubedimo sinove kako je veslanje zdravo a i zanimljivo pa se vidimo onda :stop:
pozdrav :pioneer:
dule_sumadinac:
--- Citat: Vlada 69 08, 09, 2011, 20:36:40 posle podne ---... nedoumica kod modela "Viking" jednoslojni i troslojni PE.
Razumem da je jednoslojni jeftiniji,lakši a ovaj drugi opet jače konstrukcije itd. ali mi nije jasno šta to konkretno znači pri veslanju.Da li je sasvim ok nabavka ovog jednoslojnog s obzirom da bih ga veslao uglavnom po Dunavu ili je troslojni ipak prava stvar :stop:?
--- Kraj citata ---
Razlika jednoslojni ili trosloni nema nikakv uticaj na veslanje obzirom da je isti kalup. Pre svega moram da ti kazem
kako god cuvas kanu potpuno je normalno da ga sa donje strane izgrebes i to spada jednostavno u nacin upotrebe camca.Uvek bi ti savetovao troslojni polietilen. Uovom slucaju ne verujem da se radi o velikoj razlici u ceni a ni u zezini camca, a jednostavno imas robusniji camac i gotovo. Mozes da odes u Novi Sad da vidis kod tipa koji ima Dunavski rafting. On ima dosta tih Vikinga mislim i jednoslojni pa da u praksi vidis kako izgleda i on i troslojni. Ti kanui nisu kao canadier izradjeni u sendvic tehnologiji tako da se bukvalno razlikuju samo u debljini zida oplate t.j. korita. Ja bi dakle uzeo troslojni, a ti odluci kako tebi odgovara.
Pozdrav :sajkaca:
Aleksandar83:
A reci mi nesto dule. U slucaju ostecenja kanua, kako saniras tu pukotinu ili neku ozbiljniju ogrebotinu?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju