E, ovako treba... > Brodski motori

Vanbrodski , Z-noga, Osovinski vod

<< < (3/6) > >>

ljubac:
Izvinjavam se jer nisam bio dovoljno jasan,Naime ja nisam ovo napravio nego sam skinuo svojevremeno sa neta jer sam mislio sa napravim ovako nesto,jer jos nisam odustao od ideje o elekro pogonu camca.Bio je i neki klip o upravljivosti camca sa ovim.Pa kad vec ima tema z noga vs osovina mislim da ovo upravo neki hibrid jer po mom skromnom misljenju objedinjuje sve pozitivne osobine obadva sistema,a koji bi iole spretniji majstor bez problema napravio.

Kapetan:
dopade mi saka nesto jutros otvoricu novu temu ...

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=3019.msg35806#msg35806

giganova:
Koliko se secam to je osovinski vod sa mogucnjoscu trimovanja,stitnik elise je ujedno i kormilo.Video sam na netu da se prvenstveno ugradjuje na jedrilice,katamarane.Ideju sam izneo na forumu na vodi gde nije bila prihvacena kao moguca.

drug_igrutin:
Osovinski vod je najpouzdanija varijanta, jednostavno, i nema sta da se pokvari ( kese i grane ne racunam u kvarove) i na više mesta sam pročitao da su gubici na prenosu u slučaju Z-noge i do 30 %, dok sa osovinskim bude ok 10%.
Svaki sistem ima prednosti i mana i to mu dođe kao večita dilema.

djedaj:
Ovo gore mi liči na preteču Arneson-pogona .Nešto slično sam vidio na novim Peršinzima ????? Kažu da je
iskoristivost ovog pogona 90 % a i elisa je zato čudna jer se stalno trimuje da je do pola u vodi a pola vani
i zato taj pogon uvijek možeš poznati jer iza sebe stvara ,,vodenu krijestu,, armagedonskih razmjera.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju