Autor Tema: Cudan pogonski sklop  (Pročitano 3297 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Cudan pogonski sklop
« poslato: 25, 05, 2012, 18:58:19 posle podne »
Sta je ovo . Nista ja ovo ne razumijem . Bio bi zahvalan za malo objasnjenja
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/60263/Brodovi-ce-uskoro-ici-bez-propelera-
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Cudan pogonski sklop
« Odgovor #1 poslato: 25, 05, 2012, 19:31:37 posle podne »
Meni liči na one turbinske motore.
A kad čovek pogleda skicu ne može da se ne upita da li je zaista sve što je izuzetno u isto vreme i toliko jednostavno?

Voleo bih da zemljak uspe da unovči patent i da postane bogat kao Bili Gejts - ali da to zaista uradi kod nas. Ostala bi i nama neka mrvica... Kako onima koji bi neposredno zaradjivali radeći na proizvodnji tako i nama koji bi postali kupci tako jednistvenog pogona.

Valjda ćemo uskoro dobiti malo više podataka i objašnjenja.

A sad odmah prebacite temu u kafanu jer ja prosto ne mogu da se suzdržim a da ne kažem: Eto, kakvi smo mi Srbi!
Ko može sa nama kad mi imamo Teslu, Pupina, Milankovića i sada i ovog zemljaka!

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #2 poslato: 25, 05, 2012, 22:32:50 posle podne »
Tebi stara meni taze nova ....znaci nista OK
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #3 poslato: 26, 05, 2012, 07:54:28 pre podne »
...
"A sad odmah prebacite temu u kafanu jer ja prosto ne mogu da se suzdržim a da ne kažem: Eto, kakvi smo mi Srbi!
Ko može sa nama kad mi imamo Teslu, Pupina, Milankovića i sada i ovog zemljaka!"

Lazo, ja nikako ne bih licne zasluge ljudi pripisivao naciji ili narodu. Nabrojani su vrsni strucnjaci, priznati naucnici ali to je njihov licni uspeh.

Ne treba nikada ničije zasluge pripisivati bilo kome, pa ni zasluge ovog gospodina Ilića ali zato bi mi kao narod trebalo da se ponosimo dostignućima ljudi koji su deo našeg naroda. I bilo bi lepo kada bi svako od nas osećao sreću zbog njihovih ličnih uspeha.

Kada bi umesto zlobe i ljubomore u svima nama bilo malo više nacionalne svesti i osećaja poštovanja prema uspešnim pripadnicima sopstvenog naroda onda bi i drugi s više poštovanja gledali na nas.

I ne slažemm se s tim da nešto nije u redu s patentom čim se niko nije javio da ga otkupi u medjuvremenu.
Setite se samo kako je prošao Tesla s Vestinghausom... Setite se priča o pronalazaču automobilskog pogona na vodoničnu gorivu ćeliju o čemu je bilo pisano ovde na forumu.
Mnogo je pronalazača i pronalazaka koji su zatrpani raznim interesima.

Meni je lično žao što čovek za četiri godine nije uspeo više ali iz teksta se vidi da je i do ovog stepena stigao posle dosta godina rada. Uspeh retko dolazi preko noći i potrebno je mnogo raditi. Moguće je da je potrebnno rešiti neki ili nekoliko praktičnih problema i da to nije jednostavno.
Ja zato čoveku želim da istraje i nadam se da će uspeti svoju ideju da pretvori u patent koji će da zaživi.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 26, 05, 2012, 08:42:43 pre podne »
ja bih dodao, ako se nitko ne bi naljutio...zato nista i nije napravljeno bas zato sto i je srbin...ista situacija je i kod nas u hr....puno zanimljivih situacija nije sprovedeno u djelo...rekao bih, balkanski mentalitet.....naprave patent i cekaju 5 miliona dolara da ga netko oktkupi, umjesto da dignu kredit od 100 tisuca necega , malu halu i pokrenu proizvodnju....za deset godina bi mozda zaradili vise a mozda nista ali nemaju taj kockarski duh ...sve ziherasi....