...
"A sad odmah prebacite temu u kafanu jer ja prosto ne mogu da se suzdržim a da ne kažem: Eto, kakvi smo mi Srbi!
Ko može sa nama kad mi imamo Teslu, Pupina, Milankovića i sada i ovog zemljaka!"
Lazo, ja nikako ne bih licne zasluge ljudi pripisivao naciji ili narodu. Nabrojani su vrsni strucnjaci, priznati naucnici ali to je njihov licni uspeh.
Ne treba nikada ničije zasluge pripisivati bilo kome, pa ni zasluge ovog gospodina Ilića ali zato bi mi kao narod trebalo da se ponosimo dostignućima ljudi koji su deo našeg naroda. I bilo bi lepo kada bi svako od nas osećao sreću zbog njihovih ličnih uspeha.
Kada bi umesto zlobe i ljubomore u svima nama bilo malo više nacionalne svesti i osećaja poštovanja prema uspešnim pripadnicima sopstvenog naroda onda bi i drugi s više poštovanja gledali na nas.
I ne slažemm se s tim da nešto nije u redu s patentom čim se niko nije javio da ga otkupi u medjuvremenu.
Setite se samo kako je prošao Tesla s Vestinghausom... Setite se priča o pronalazaču automobilskog pogona na vodoničnu gorivu ćeliju o čemu je bilo pisano ovde na forumu.
Mnogo je pronalazača i pronalazaka koji su zatrpani raznim interesima.
Meni je lično žao što čovek za četiri godine nije uspeo više ali iz teksta se vidi da je i do ovog stepena stigao posle dosta godina rada. Uspeh retko dolazi preko noći i potrebno je mnogo raditi. Moguće je da je potrebnno rešiti neki ili nekoliko praktičnih problema i da to nije jednostavno.
Ja zato čoveku želim da istraje i nadam se da će uspeti svoju ideju da pretvori u patent koji će da zaživi.