E ovako,ajmo redom :good:
Platforma na krmi nije fabricka to je iz domace radinosti,bila je na camcu kad sam ga kupio
Nije najbolje ispostovana linija broda snjom pa je uza za nekoliko cm od broda pa se ocigledno gubi velika sila uzgona pa ja ovaj Elan nisam uspeo zglavno ni da izglisiram ni sa 60 ks,27km/h je bila najveca brzina
Ja ga vozim u deplasmanskoj plovidbi tako da to meni veliko i nesmeta ali imam u planu ove god da je prepravljam cisto iz vizuelnog izglega a i sper od koga je napravljena vec je delimicno truo iznutra
Sama ta platforma je dosta korisna jer na malom camcu od 5m jako puno znaci 60cm,ja tu recimo drzim svo pice,vodu i koje kakve razne budalastine
Zbog povecane duzine broda od 60cm na vodenoj liniji samim tim je malo povecana i brzina broda u deplasmskoj plovidbi
Kabina je dugacka 3,5m ali to je duzina skroz sa onim kosim spustom ali mereno duzina kabine od ulaznih vrata je oko 2,5m
To 60kg je tezina same kabine
Ono 280kg je tezina samog klot korita bez kabine
Maltene jedina razlika izmedju ElanaT495 i E.T500 je samo u promenjenim i popravljen tim ojacanjima izmedju duplog dna,I Elan je to sigurno shvati i ispravio, e sad zavisno od god proizvodnje ko koji primerak ima
Gen.kao sto kaze i Barba i meni se dopada taj tip plovila ,ja sam prezadoljan sa Elanom495 i rado bih presao na to Banetovo korito jer mi sve ostaje isto samo bih dobio 1m prostora vise za

i malenu prirucnu kuhinjicu za koju ovde nemam nikako mesta
Jos uvek je to lagan plastican brodic tako da bih ga mogao i sam po volji maltene obicnim autom vaditi iz vode svake zime i trasportovati do kuce bez onih skupih zajebancija
Samo treba obratiti dobro paznju na podvodni deo kao sto se pricalo i malo spustiti tu veliku cenu jer je taj brodic skoro neopremljen i ja bih ga terao rado kuci bez razmisljanja :good: