E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Svans i Kontrasvans

(1/5) > >>

Pantic Dragan 68:
Pozdrav ljudi`moze li mi neko objasniti tri stvari u vezi met.camca!
reci*svans i kontrasvans* -upustanje ili isturanje krmenog dela a zavisi od korita camca KAKO? , druga stvar je-stranica na koju se kaci penta mora biti koliko visine da bi pasovala tomos pen. a da bi je najbolje iskoristili(sve se ovo odnosi na camac smeder.)
 Treca stvar je-Zoki iz Pazove je objasnio nacin kako da izvari table lima a ja pitam da li se moze i da li je dobro spajati-variti- table po sirini a pre toga isavijati tako da patos bude 1m a stranice po 0.5m sto se tice srednjeg dela a kasnije ojacati s nekom kutijastom cevi i na kraju ubaciti rasponke i izvariti.Pozdrav i unapred zahvalan.       

Kapetan:
dragane dobrodosao  :good:

ima ljudi strucnijih od mene ovde pa ce oni odgovoriti na ostala pitanja, sto se motora tice gledaj da ti kavitaciona ploca (peraje iznad elise)  bude od 0-2cm ispod linije korita , ovo trece mislim da je izvodljivo ali neces ustedeti na egijama jer je i u tom slucaju raspored isti jedino ce se manje variti ...

budens72:
Dobro došao !    :drinks:

Ne koriste se kutijaste cevi za izradu ukrućenja na plovilima ! Koristi se  flah i "L" profili...

Pantic Dragan 68:
Bolje vas nasao ljudi dobre volje.Vidim da se nisam dzaba trudio oko pisanija.Za pocetak vec sam kupio lim dvojku i planiram da iscrtam a nasao sam gde da ga masinski isecem i isavijam.Primecujem da mnogi vozaju smederevce tabanase i svi su samo slicni a tako razliciti.Posto ja nemam jos ni pentu ni camac uradicu ga po maketi koju sam uradio vise puta samo se bojim da zbog sitnice ne uprskam stvar pa se razocaram.Nece biti problem kasnije doraditi na meru stranicu gde se kaci penta,u svakom slucaju opet sam cuo nesto novo.Ima dosta objasnjenja po ovim forumima i to mi je pomoglo ali slabo slika pa valjda i majstori treba da zive od necega.Mislim da cu slikati ono sto budem radio.Pozdrav komsijama sa odgovorima.

Kapetan:
smedervaca imas dosta na rekama ... sidji sa metrom do reke i premeri najbrzi nacin :)

zoki (kacintata) pravi smedervce mislim da ih izbaci za 3 -4 dana ofarbane.. vidi sa njim on ima dosta iskustva sa njima

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju