E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Veliko renoviranje splava 8x7m i kucice 4x4

<< < (5/13) > >>

Kapetan:

--- Citat: freedom  17, 01, 2010, 09:51:36 pre podne ---Sto znaci lak ti je put bez povratka  :suicide:

--- Kraj citata ---

ne razumem se ali da ponovim ... 3-4 ruke laka na dasci (bez ikakve osnovne boje) koja drzi motor i koja je cesto u vodi (moj svans je problematican) posle 2 godine ko nova daska.. jedino gde je malo losija je tamo gde sam 5 puta menjao srafove pa uklonio lak (dizao sam polozaj daske dole gore...)

e da i meni lak puca .. ali samo prvi gornji sloj posto sam imao vreman ove 3-4 ruke su mazane jedno 5-6 dana pa je svaki premaz isao na skroz suv predhodni sto mozda vremenski i nije neko najpametnije resenje ali sam imao dosta vremena ..

freedom:
A sta da radim sa buricima u sredini splava.. mislim da li da ih vezujem ili ne.. jednom mi je jedan covek rekao da ako ih vezem sve i ako se oni izbuse da ce mi ceo splav potonuti, jer bure kada se napuni vodom ono potone i splav ne vuce dole, a da se vezuju samo spoljni burici, da ne bi ispali pri talasima.. jedino je problem sto meni ti burici u sredini lupaju, znam da oni lupaju kada se malo napune vodom, ali meni lupaju i tek podbaceni burici..iskreno, sada ako budem dizao pod ja bi ih sve vezao..

Kapetan:
usmi stiropor i ubaci u svako bure, ili prazne plasticne flase pa zavari otvor i da se probuse nece potonuti....

Misha D:
Imao sam splav na buricima pre izvesnog vremena. Burici u sredini se ne vezuju jer kada se , od starosti, napune vodom moraju sami da se otkace-potonu inace ode ti splav. Ne znam kako to da ti lupaju jer kada upadnu u prostor izmedju dve cevi oni se bas dobro uglave izmedju. Da bih mogao da ih dodajem svake godine konstrukacija je bila takva da ide malo veci, od velicine bureta,  razmak ismedju redova cevi gde spustim novo bure, pa nogama najmanje dvojice pomocnika ga potisnemo na prazno mesto. Spoljni red i ispod mostica sam vezivao pocinkovanom zicom. Ne ispadaju samo od vecih talasa vec kada pada voda ostanu u blatu. Ubacivanje zimi u spoljni red je prilicno tesko jer se to radi iz camca, pa bez 2-3 pomocnika bice kupanja u hladnoj vodi. Mada sam vidjao specijalno savijene dve cevi koje obuhvate bure i spojnicama spoljnu cev splava pa onda to ide mnogo lakse.

Kapetan:
@freedom imas ovde jako jednostavan postupak menjanja burica , ali kao sto Misha D kaze obrati paznju da neko ne zavrsi u vodi i obavezno pomocnike nadji...

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=514.msg18314#msg18314

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju