E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Veliko renoviranje splava 8x7m i kucice 4x4

<< < (3/13) > >>

Kapetan:

--- Citat: budens72  16, 01, 2010, 09:11:21 pre podne ---A to ne može kapetane... Kafana i škola ne idu zajedno ...mislim ko će ići u školu...

--- Kraj citata ---

pa svi ce ici u skolu jer je u kafani :)  a iskreno vise sam naucio u kafani nego u skoli  :drinks:

ПЕЦОВ:
iz licnog iskustva bih ti preporucio da krenes sve iz pocetka.naime najavljeno je da nece moci vise da se registruju splavovi na buricima,ne zna se kad ce poceti...sto se tice zastite drveta,ako sam razumeo,ojacao bi stare grede nekim gredicama?ukloni sve trule grede i zameni zdravim.u protivnom ces doci u situaciju da propadaju neravnomerno i samim tim kasnije nepotrebno komplikujes posao.sto se zastite tice,sve je bolje nego nista.npr daske (kada sam renovirao splav)nisam mazao uljem iz istih pobuda kao i ti,al sam uvideo da sam pogresio.trebalo ih je koliko toliko pazljivo,sa jedne strane,nauljiti trafo uljem.inace koristio sam bitulit dosta razredjen odozdo,a odozgo firnajz.trebalo bi opet mazati odozgo,svake godine,samo da se daska malo osvezi.ima jako dobrih mazalica za drvo,neki lazuri,ili bilo koja farba samo da nije lak-kliza.sto se tice izbora vrste drveta toplo preporucujem bagrem.malo je skuplja gradja ali uz pravilnu zastitu mislim da se dugorocno isplati.
posto planiram da prodam splav,sve sam blizi ideji da pocnem da kupujem materijal za sledeci.eh to ce da bude splav

freedom:
Pa vidi, planirao sam da skinem ovaj brodski pod koji je sa spoljne strane, da ostavim lamperiju koja je sa unutrasnje i na taj nacin da dodjem do same konstrukcije splava...da vidim kakva je situacija tu, da zastitim te grede i dodam kosnike ako ih nema, da promenim sve delove koji su truli, ne znam kakva je situacija tamo..posto u tim delovima drvo nije kislo, pretpostavljam da je samo dobro osuseno..sto je prednost u odnosu na nove poluvlazne grede koje bih kupio..planirao sam da onda preko kucice (posto skinem krov) stavim grede 10x10 duzine od 6m, cetiri preko kucice i dva preko ove levo terase.. na delu iznad terase (levo) napravim jos jednu terasu istih dimenzija, a krov onda rotiram za 90 stepeni u odnosu na postojeci.. da bih mogao sa te galerije unutar splava izlazim na ovu terasu spolja kroz neka vrata..ako me je iko skapirao sta planiram bice super :))

freedom:
a sto se tice greda ispod splava, koje nose fosne poda, ako si na to mislio, planirao sam da na razdaljini od 1m pored postojecih, podvucem nove grede 10x8cm koje bih mazao nerazredjenim bitulitom.. imao sam priliku da neke delove terase mazem nerazredjenim bitulitom i na njima i danas, posle 3-4godine kada pljusnem vodu odozdo, drvo uopste ne upije ni kap.. malo mi je nezgodno da stare grede vadim na delu ispod kucice..za ostale nije problem da ih izvucem..

Kapetan:
ja se bas nesto i ne razumem u ove radove ali sta je sa lakom za drvo ? ja sam moju dasku (hrastovina) za motor premazao lakom i evo druga godina ni naceta .. ko nova

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju