E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Izrada katamarana (trimarana)

<< < (2/15) > >>

captjerry:
druze, ja sam ucestvovao od starta u izgradnji katamarana, pa trimaranana pa na kraju kvatromarana za potrebe opstine surcin koji prevoze putnike a radjeni su od poletilenskih cevi prvo precnika 600 pa 750...mogu ti reci da sem sto je cena takva to nista ne valja...tj. nije onako kako bi trebalo da bude...posle nekog veremena, zbog lose nosece kontrukcije, su se savili u kifle (sad su stavili kao neke odbojnike pa se to ne vidi)....imali smo mali katamaran (8m LOA) sa cevima  precnika 600 i na njemu hondu 10 KS...kad stane jedan covek za komandni pult ona skoro cela uroni...ako isopam neke fotke stavljam ih...

giganova:
Cap to je mana svih burica i cevki,zbog svog okruglog oblika nosivost je nikakva,a i vlasnici hoce sa sto manje materijala sto sire plovilo,a onda budzi prepravljaj

captjerry:
bas tako Giga...

budens72:
Moje mišljenje je da je sve ispod 800 mm mali prečnik,posebno za stakloplastične cevi koje imaju debele zidove i jako su teške...kad ih stavite same u vodu one urone do pola...

giganova:
Budens 72 ako si mislio na stakloplasticne kanalizacione cevi podpuno si upravu i najveca mana sto ih je veoma tesko zatvoriti.Uradjene su od par nekih slojeva i veoma tesko primaju poliester ,epoksi nisam probao.Bas pre neki dan sam isao da gledam jedan ponton za krpljenje.Ove cevke su od600mm

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju