E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Izrada katamarana (trimarana)
captjerry:
Slazem se Dule, ima tu svasta da se kaze..ali ja kapiram da tako funcionise sve kod nas...nazalost...
Ono sa uniformama je stvarno smejurija...a oni ih jos i nose...sva sreca pa nisu bile u pocetku dok sam ja napravio par krugova....to ti je kao da si obukao pandursku uniformu bez znacke i obelezja (jer oni na svojima letos nisu imali cinove - jer ih ni nemaju)...a ti mora da ih znas, otac i sin, drzali marinu preko puta tebe...ja ih nazalost znam vise nego dobro....zajebali su me milion puta....Zeljko je cak i svoju cerku ubacio da radi kao mornar :scare:
uspeli su da pokrive 13 elisa za 3-4 meseca, hej!!! :shout:
ja ih gledao sa splava elektrodistribucije, kod tebe u komsiluku kako ulecu u sajle sopstvenog pristana, strasno...jadni putnici
nece biti tako ovog leta....
zorter:
Sta bi rekli tek na ovo plovilo.
http://www.youtube.com/watch?v=xcfz5TYegZo#noexternalembed
Cilj je ploviti, i biti na vodi, pa kako ko ume.Svako plovilo je na licni rizik.Niko nije lud da svoju porodicu stavlja u "procep".A sto se tice drugih putnika sami zanaju sta smeju i koliko rizikuju.
captjerry:
Ma da ali kad nekom prosecnom coveku, po lepom letnjem danu, koji zeli malo da se provoza rekom ili samo da je predje da bi nastavio voznju bicikla, drzava da brod sa covekom koji je obucen u nesto sto lici na uniformu kapetana nekog turistickog broda i kaze: to je nas recni prevoz i vazi ti GSP markica, niko ne sumnja da mu je zivot ugrozen...
odoh van teme...sorry...
captjerry:
omasismo temu Dule...a i nemoj sa raspravom, kapetan zapretio kanalizaciom :)
slazem se, posebno da onaj ko vrsi javni prevoz mora da bude u vise nego savrsenom stanju...mada i nasi zakoni su u vise slucajeva krivi jer su zastareli i cesto neupotrebljivi pa dovodi do toga da se ljudi snalaze...ne moze gumeni camac (tvoj pomocni na primer) od 3 metra biti u istoj klasi sa nekim brodom od 15 metara koji vise podseca na brod nego na camac...za Zokijev plavi prevoz mi je ok 12 putnika ali Jocin definitivno moze bezbedno vise da poveze...to nije ok...
giganova:
Dule kod nas je zakon takav kakav je ,tolerise se sve plovimo na cemu hocemo,brzinom koliko mozemo.Verovatno ce se to i ovde promenuti,neverujem da ce camce pontone splavove potopiti zbog nefunkcionalnosti ili sto nepodlezu vazecim propisima.Pre mislim da ce drzava sve to legalizovati samo da uzme novce.
Nego da se vratimo temi .Moze li neko da objasni koje kriterijume treba da ispostujemo pri izgradnji pontona ,splava za rekreaciju pogonjenog vanbrotskim motorom.?Postoje li neki parametri kojih se treba striktno pridrzavati?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju