E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Komore na brodu, pritisak

<< < (2/7) > >>

Barba:
A da li bi se nesto dobilo sa 30 kg vakuma?  :)

veljko:
A koja je svrha komore , i koliko od povrsine korita procentualno idu komore

Kapetan:

--- Citat: veljko  13, 01, 2010, 13:41:28 posle podne ---A koja je svrha komore , i koliko od povrsine korita procentualno idu komore

--- Kraj citata ---

u slucaju probijanja trupa, skupljanja atmosfderske vode, pucanja wc-a ispod vodene linije komore sluze da camac pluta to jest ne potone.... 

proracun komora ne znam da uradim .. ali nije komplikovana racunica... jedini podatak koji ti treba je masa plovila pod punom opremljenoscu .. onda se komore naprave da budu neki procenat (10 , 20 100 .. nemam pojma koliko) iznad toga .. to jest DA SVE POTONE a da camac pluta :)

SALE NB:
Ako bi hermetički zatvorene komore napunili helijumom ili nekim drugim gasom koji je lakši od vazduha, dobili bi efekat "lakšeg korita". Isti efekat bi se postigao ( u manjoj meri) i zagrejavanjem vazduha u komorama.
Tako je teoretski.
Da bi se u praksi ostvario primetan efekat, mislim da bi to morala biti malo žešća komora i žestok pritisak, a onda se postavlja pitanje da li želite da plovite na potencijalnoj bombi.
A tek bi bilo interesantno kada bi se na nekom panju probila ta komora, a komprimovani vazduh ili gas krenuo da izlazi!!! :taunt: Znate ono, naduvate balon, pa ga pustite... :lol:

veljko:

--- Citat: SALE NB  13, 01, 2010, 14:39:06 posle podne ---Ako bi hermetički zatvorene komore napunili helijumom ili nekim drugim gasom koji je lakši od vazduha, dobili bi efekat "lakšeg korita". Isti efekat bi se postigao ( u manjoj meri) i zagrejavanjem vazduha u komorama.
Tako je teoretski.
Da bi se u praksi ostvario primetan efekat, mislim da bi to morala biti malo žešća komora i žestok pritisak, a onda se postavlja pitanje da li želite da plovite na potencijalnoj bombi.
A tek bi bilo interesantno kada bi se na nekom panju probila ta komora, a komprimovani vazduh ili gas krenuo da izlazi!!! :taunt: Znate ono, naduvate balon, pa ga pustite... :lol:

--- Kraj citata ---

E ova ti je pametna .

Posto sam ja zapoceo temu , radi se o jednom tracu koji sam hteo prokomentarisem sa vama i da ga demantujemo .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju