E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Komore na brodu, pritisak

<< < (4/7) > >>

giganova:

--- Citat: Darkobp  13, 01, 2010, 18:16:30 posle podne ---A sta bi bilo ako bi Kapetan recimo svoj gumenjak napunio helijumom,dali bi mu bilo recimo dosta i 2ks da izglisira  :taunt: :taunt: :taunt:

--- Kraj citata ---

postao bi cepelin :taunt: :taunt: :taunt: :taunt:

Kapetan:
a bre vise volite da oftopikujete nego leba da jedete  :lol:

nego aj neka neko kaze sta misli sa onim problemom sa stiroporom ima li to neke veze ?

Kapetan:

--- Citat: olimp  13, 01, 2010, 20:03:11 posle podne ---Ako nisi dobro zaštitio prostor između stiropora i metalnog djela korita pa uđe vlaga između, eto ti belaja nakon nekog vremena.

--- Kraj citata ---

to da , ali sta je sa elktricitetom koji je kod stiropora poprilicno velik ? zna li neko fabricki brodovi da li koriste stiropor ?

busa2:
kap ima i jos jedna fora :pred sam kraj zavarivanja komore uradis dobru zastitu i upalis par sveca unutra i zavaris je do kraja .Sveca gori dok nepotrosi kiseonik koji ujedno odradjuje dve stvari pravi vakum da neradi lim i nema kondenza pa je samim tim duzi vek.Primer sam imao pre 8 godina lik odradio tako i posle 5 god otvori komoru da napravi spremiste ni tacke nema samo stare svece napola sagorele .Naravno obavezne cink anode ispod vode i napred i pozadi.

budens72:
Imao sam "smederevca" i posle nekoliko godina ga prodam drugaru...On posle dve godine od kupovine (oko 6-7 god.starosti čamca) otvori komore i napravi vratanca na njima da ima za ostavu...Kad jedna neverovatna stvar...lim u komorama uopšte nije bio zaštićen,ali ni traga rđi...evo i danas posle 11 godina,nisu ofarbane komore iznutra i nema rđe uopšte...  ne znam kako,ali tako je....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju