E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

PROIZVODNJA DRAGAN SMEDEREVO

<< < (20/54) > >>

Oklop:
Извињавам се за збрку коју сам направио. Јос осећам последице од јуче.
Тачно је, у питању су два различита чамца. Овај други, је наведен као пример хибридног начина рада, пола нумеричка машина, (корито), а пола брусилица, (надградња), по методу....Радимо по слики...
Да мало разјаснимо, ево га и други чамац рађен хибридно. Корито је исто, Робертс, 9,86м сечено плазмом, а надградња је рађена по цртежу, скици, слици и жељама власника.
Ако са сећате, то је оно што је - гурало воду.

Kapetan:
bravo momci !

iako sam bio kriticar Draganovog rada ove slike i podaci koje si izneo su pomakli moje misljenje ka pozitivnom !

fala Bogu da je jedan od nasih majstora krenuo da radi camce po projektu i uz pomoc racunara !!!

Профа:
Фотографије говоре доста о вама, иако вјероватно имате довољно купаца мислим да би требали порадити на маркетингу. Знате како кажу, кога нема на интернету као и да не постоји.

Гњурење рода које сте помињали можда и не дјелује толико страшно, јер мотори који их погоне нису за глисирање истих,мада, да ли постоји могућност да је услед промјене распореда и изгледа надградње како сте навели"...Радимо по слики, а испада до мојега." дошло до промјене распореда масе што би могло изазвати гњурење.

Судећи према приказаним фотографијама, радионица заиста израђује разне врсте корита што заиста потврђује да у Србији има све више озбиљних мајстора и радионица...

Само напријед. :good:

Zoran Marinković:
 :pioneer:

Što se tiče poznavanja nautike, ja sam u pravom smislu đak prvak i imao bi pitanje koje će možda mnogima izgledati glupo :

- Da li postoji bilo koji proizvođač čamaca i jahti kod nas a da ima poznate karakteristike onogo što nudi. U prevodu, ako bi otišao kod nekog majstora i on mi kaže da radi recimo pet korita, da li ima i podatke kako će se ponašati sa različitim motorima, nadgradnjama i opterećenjem. Nešto slično kao u autoindustriji - taj i taj auto sa takvim i takvim motorom ide tako i tako i troši toliko i toliko....
ili se dešava da kupiš korito koje ti se otprilike sviđa, nabaciš neki motor koji ti se zalomio....pa šta ti Bog da.

Priča bi se svela na to da neko ko ima određenu raspoloživu količinu novaca i hoće da kupi plovilo, može unapred da zna šta će imati.
Kod nas je izgleda još uvek pipanje u mraku pa se zato i dešava da neko naruči ili kupi nešto što samo liči na njegove želje, a kada se posle par plovidbi ispostavi da je to sve drugo samo ne ono što je planirao - ljubimac ide na doboš.

Voleo bi kada bi mogao da odem kod proizvođača, pogledam nekakav katalog sa slikama i karakteristikama i odaberem ono što
bi zadovoljilo većinu mojih potreba za novac koji mogu da odvojim.

Zašto bi ovo bilo previše ?

Kapetan:

--- Citat: Zoran Marinković  21, 12, 2010, 00:51:04 pre podne ---
Zašto bi ovo bilo previše ?

--- Kraj citata ---

zato sto je ovo srbija... djena recimo zadnjih par godina pravi isto korito koje je modifikovano korito HRABRI, ali menja stabilitet i uranjanja sa raznim tipovima kabina prema zahtevu kupca sto menja sve ostale karakteristike...
ni jedan majstor nece sesti sa tobom i popricati gde ces motor, gde ces vodu, gde ces gorivo i slicno ...a posle kliknuti misem par puta po ekranu i reci ti koliko brzo ce da ide ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju