Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Plastična ambalaža
Kapetan:
ovde niko ne brise postove :)
inace slazem se sa tobom, ali nemoj mi reci da trebamo da obrazujemo narod da smece ne baca kroz prozor ili u vodu . e ako to trebamo da objasnjavamo ljudima u debelom smo problemu....
sto se sistema tice dok ne bude pancevacka rafinerija pobila za noc 1/3 stanovnistva panceva niko prstom nece maknuti .... tuzno ali istinito...
Kolega:
Da barem, za pocetak, zabrane najlon kese...eh, kako se oplete...
zorter:
Kapetane nije samo Pancevacka rafinerija problem.Secas li se da li je iko odgovarao kad se pre nekoliko godina iz Smederevskog SARTID-a izlila nafta ili tako nesto u Dunav.Koliki je pomor ribe bio u V. Moravi isto pre nekoliko godina pa opet nista.Slazem se da neko mora da pokrene pitanje svesti, ali to je dugotrajan proces.Samo kazem da dok ne budu u zatvoru VELIKI direktori sramotno je "batinati guliju raju".Ali "riba se uvek cisti s repa".Stvarno me uzasno nervira "sta smo mi bili pre 100 godina".Zalosno je sto smo i ostali na pre 100 godina a drugi odose 2 veka ispred nas.Ali neka, ko zna zasto je to dobro.Zato mi i mozemo sada da uvezemo ladje i razne motore sto brodske sto vanbrodske iz Holandije, Svajcarse, Nemacke itd.Da smo i mi tako razvijeni sta bi mi kupovali?Kao i oni, motore EURO4 ili vec EURO5.Malo je nas pravih nauticara koji necemo bacati smece po vodi i obali, samo zato sto nama smeta a ne zato sto to rade neki drugi.Mnogo je nelogicnosti u sistemu, ali od necega se mora poceti.A ja sam ipak za to da se pocne od GLAVE a ne od REPA.Pitam te samo da li je ministarstvo za ekologiju kupilo i jedan brod za ciscenje povrsine reka? Na jezeru Perucac sam video brod za kupljenje flasa i povrsinskog djubreta koji su sami napravili da bi ocuvali cistotu jezera.Evo nekoliko slicica tog broda:
Kapetan:
ja bi rekao da je hidro elektrana to finasirala jer njoj smeta...
pre sto godina je barem rep bio cist... ali nije poenta u glavi i repu
celo drustvo je ruinirano moralno i niko ne oseca potrebu da ucini nesto .... k
bas me briga sto komsija baca smece u potok (mirijevski potork mi protice pored kuce) ja cu moje u kantu...
espresso:
ja imam taj problem da uvek osetim potrebu da opomenem tog "komsiju", da mu ukazem na gresku koju pravi: da zatvori kontejner, da pokupi ako je nesto palo pored, da ne pusta kuce da kenja i pisa ispred ulaznih vrata, da ako mu dete izgubi kljuc od ulaza u zgradu ne gura cackalice i sibice u bravu vec da detetu napravi novi kljuc, da suteren zgrade nije prirucna stolarska radionica, da ne pljuje po hodniku, da nije pogresno reci dobar dan i jos mnogo toga. i ja verujem da treba poceti od glave. nazalost ne mogu se pohvaliti da me zbog toga komsiluk bas obozava.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju