Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Plastična ambalaža

<< < (8/11) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule  20, 02, 2009, 01:52:52 pre podne --- Nadajmo se samo da generacije koje stasavaju i primaju manire nekih drugih kultura neće poći stopama svojih očeva i dedova.

--- Kraj citata ---

nadajmo se da nece primiti manire drugih kultura vec svojih PRAdedova koje nisu iskvarili komunisti i poturice... pre samo 100 godina mi smo bili VELIKI narod ...

Kapetan:

--- Citat: Dule  20, 02, 2009, 15:26:01 posle podne ---Pre sto godina flaša je ostavljana testamentom nasledniku i nije bacana. Ne kažem da nije bilo gradjanske kulture ali i ako je bilo ona je preslikavana iz Pariza koji je bio centar sveta, i to kod malog broja ljudi koji su živeli u zatvorenom krugu. Periferija Beograda pre sto godina nije izgledala ni malo lepše nego danas, i nije bila ništa čistija. Kad ćemo sebi priznati da smo uvek bili neobrazovan narod i poraditi na svom obrazovanju i kulturi i prestati da se dičimo viljuškama na dvoru Nemanjića. Sad mi svoju decu treba da učimo i da im dajemo primere a ne da im pričamo kako je nekada Srbija bila velika, lepa i srećna zemlja kojoj su svi zavideli. Ako to uradimo bićemo veliki narod.

--- Kraj citata ---

nisi me shvatio , mislim da narod nije bio toliko bezobrazan kao danas i da si mogao da ga naucis.. ai znao se neki red...

Kapetan:

--- Citat: Dule  20, 02, 2009, 20:27:05 posle podne ---Deda mi je pričao da je u svakom selu postojao seoski starešina koji je vaspitavao seljake batinom. Javno. Zato je narod bio vaspitan, vaspitavali ga kmetovi drenovim prutom.

--- Kraj citata ---

znaci da imamo KNOW HOW :)

namcor:
dule je upravu,  sličnu priča imeni je deda pičao prigradsko naselje pre drugog rata ispred svake kuće  itrava  koje se morala kositi drva  koja se moraju okrečiti domaćin koji to ne uradi jednom ga opomenu  ako opet ne uradi žandari ga odvedu i izbatinaju kad se vrati kući ispriča komšijama kako se proveo  ubrzo svi koji nisu uradili to što je trebalo pokose travu i okreče drva , od lepih reči slaba  valjda samo  kazne mogu da reše probleme

zorter:
Muka mi je vec vise od ovakvih razgovora.Pre sto godina nisu postojale plasticne kese i boce kao danas.Cena tehnoloskog napretka je uvek bila velika.Nije problem u kaznjavanju, vec celokupnom sistemu.Danas ne smes da diras pse lutalice i raznoraznu divljac (lisice na pr.), stite ih udruzenja za zastitu zivotinja, a postoji li udruzenje za zastitu ljudi od reznoraznih nepravilnosti sistema.Najlakse je kazniti.Najpre narod treba edukovati kako najbolje da se izbore sa neznanjem iz oblasti ekologije i uticaja nezdravog zivota pa tek onda kaznjavati.Ko ce da kazni petrohemiju u Pancevu sto truje stanovnike? U 21-om veku se cuju sirene za hemijsku opasnost, a o njima niko ni rec. A kaznjavacemo narod za bacen pikavac ili kesu.Kad mi budemo naucili da ne radimo ono ne zelimo da nama drugi rade necemo se radovati na "bolje da komsiji crkne krava...".Pogledajte samo gde su gradske deponije i kako se odrzavaju pa cete shvatiti o cemu govorim (pisem).Zelja mi je da idemo u 21. vek a ne u 19-ti.Dokle vise prica o istoriji.Hajde malo o buducnosti.Sto bi bilo lepo kad bi ........
Oprost ako sam bio neumeren i vise se necu javljati ni pratiti ovu temu.
Ako ovo nije za objavljivanje dajem sva prava moderatoru da ovo izbrise bez ikakve ljutnje.
Pozzzzz svima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju