Nautika opšta... > Galerija - Gallery

za kapetana

<< < (22/30) > >>

zorter:
Poljo, ono sto dobro funkcionise, i nema razloga da se menja. :good: :drinks:

budens72:
Reportaža je odlična  :good:

a druga je stvar da li se nekom brod sviđa ili ne...

poljo:
Reportaza je dobro napravljena, brod je Savski i takav kakav je . Ovo sve poteze nekoliko pitanja . Jel bas mora da bude i ruzno sve sto je jeftino ? Zar nema mogucnosti da se narodu pokaze i neko drugo misljenje sem tog "inzinjera" ?

marke:
Ljudi mozda vam se ne svidja brod, ni meni nije bas lep ali brate ocrniste brod a nista konkretno:
Boje kabine se lako promene a uzan brod ide brze, tanji lim nema problem sa talasima a laksi brod je brzi.  Nisam cuo da su talasi probili lim nekome.

ELEM:

Da li je iko pogledao potpalublje, kakve su jegije- konstrukcija, nije brod jak zbog lima nego konstrukcije?
Pogledaste li osovinski vod, kakvi su semerinzi, da li rezervoari za vodu stoje na dobrom mestu, kakva je provetrenost potpalublja?  Ima li rdje u kaljuzi i zakrpa na koritu, da li motor ima dobru kopcu da se snaga iskoristi? Kako ide brod, koje su mu brzine, da li je stabilan i ima li dobru kobilicu, ima li 220v instalaciju ili samo 12v, a generator? Imam utisak da ste gledali ono sto bi vasim lepsim polovinama bilo vazno. Bez uvrede ali potegli ste put da vidite brod a niste ni isplovili.

A neko rece napravice bolji za 9K, neka sabere samo sirov materijal i motor, komande instalacije o rukama da ne pricam,  bas bi voleo da naidjem na nekog da meni ponudi da napravi ovoliki brod za 9K nov.... 

SALE NB:
Ja bih se složio sa bezimenim inženjerom. 3mm za korito je dovoljno, 2mm za nadogradnju pogotovo.
ali to zahteva da se ostalo odradi kako treba, pa egije ne mogu da se postave na 50-60cm razmaka, već mora malo češće, i potrebno je ovisno o nameni još pokoje ojačanje..
Ono sa čim se ne slažem je izgled većine tih brodića, kako u Brčkom, tako i ovde. Dizajn kod velike većine se svodi na ono "kako je MAJSTORU lakše da izvari"!!!
A stvarno je izuzetno lako ukrasti proporcije i dizajn sa bilo kojeg čamca ili brodića od kojeg imate barem 2 slike iz različitog ugla, i znate barem jednu meru- npr. dužinu!
Ne samo da bi se tako dobile lepše lađe, već i mnogo praktičnije, jer svaki promišljen dizajn prati i formu i funkciju! Tada vam se samo nameće gde je krevet, gde kuhinja, a gde WC! I sve nekako paše!
Tada se ne bi moglo desiti da u "tankeru" od 15 metara, visokom k'o londonski "Doubledecker" nema dovoljno mesta da se odrastao čovek uspravi!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju