Autor Tema: Podmornica i nosac aviona INTREPID  (Pročitano 4175 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kris123

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
Podmornica i nosac aviona INTREPID
« poslato: 08, 01, 2010, 01:03:15 pre podne »
Nisam znao kojoj temi ovo pripada pa sam stavio ovde.Verovatno mnogi nisu vodeli kako izgleda podmornica i nosac aviona iznutra pa evo nekih slika.
« Poslednja izmena: 08, 01, 2010, 01:24:40 pre podne od strane kris123 »

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Podmornica i nosac aviona INTREPID
« Odgovor #1 poslato: 08, 01, 2010, 08:22:35 pre podne »
Gledao sam pre neki dan na nacionalnoj geografiji emisiju o 2 svetskom ratu.Prikazano je kako su Japanci napravili podmornicu sa nosacem aviona,koja je imala poseban hangar odozgo i u njemu je moglo da stane 3 aviona.Ali sama konstrukcija me odusevila.Nisu je mnogo upotrebljavali jer nisu stigli,jer je Amerika bacila atomsku bombu na Hirosimu i Nagasaki,pa su se Japanci predali i ameri im zaplenili podmornice.Posle kratkog vremena su ih potopili kod perl harbura da Rusi nebi dosli do njih.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #2 poslato: 08, 01, 2010, 08:32:56 pre podne »
« Poslednja izmena: 08, 01, 2010, 10:53:16 pre podne od strane Kapetan »
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #3 poslato: 08, 01, 2010, 08:52:22 pre podne »
Jesu li taj brod i podmornica izloženi kao muzejski eksponati ili su bili u upotrebi u vreme snimanja?

Pitam zato što sam se, gledajući fotografije, setio onih znakova pored naših puteva sa precrtanom kamerom i tablom na kojoj piše: "Zabranjeno fotografisanje"!
Takvih saobraćajnih znakova još ima kod nas.

Neprijatelj vreba!

Dok sam pisao pitanje, otvorile su se sve slike, pa sam na nekima video i table koje objašnjavaju posetiocima gde se nalaze - dakle, sada mi je jasno da se radi o muzejskim eksponatima.
Ipak, kod nas i dalje stoje oni znaci ali izgleda da oni sateliti koje koristi Google ne mare za njih! Ili to, možda, znaci važe samo za lokalno stanovništvo?

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #4 poslato: 08, 01, 2010, 09:47:37 pre podne »
Pa čekaj gde je tikovina, tolika lađa a samo ono malo hroma??

Van mreže zorter

« Odgovor #5 poslato: 08, 01, 2010, 10:13:58 pre podne »
Pitam zato što sam se, gledajući fotografije, setio onih znakova pored naših puteva sa precrtanom kamerom i tablom na kojoj piše: "Zabranjeno fotografisanje"!
Takvih saobraćajnih znakova još ima kod nas.

Neprijatelj vreba!

Ovi znaci vise nigde ne vaze. To sto si video je zaostalo iz SFRJ. Danas slobodno mozes uci u bilo koju kasarnu i slikati sve sto vidis. I u vojsci i u policiji vise nema tajni.
Nekoliko puta sam slikao remorkere i camce unutar same kasarne bez posebne dozvole, a na regati sam pitao policajca da li mogu da udjem u camac da slikam instrumente, a on mi je odgovorio: "Slobodno, vise nema tajni. Prosla su ta vremena."
Tako da danas mozes slikati i objekte u eksploataciji a kamoli muzejske eksponate. :good:

Van mreže MisterTwister

• Titelski sokozder
« Odgovor #6 poslato: 09, 01, 2010, 01:45:04 pre podne »
Mozes ako ne prodjes ko ja  :sorry: . Ja slikao na gradskoj pijaci nesto i  :police:  me priveli. Posle mi covek iz pijacne uprave dao plan pijace u corelu i njegove slike posto su kao bolje od mojih. Onda se zgrozili   :police: sto su me priveli. Inace fotke su super al meni sve to izgleda klaustrofobicno. Ne mogu da verujem da ljudi u tim kabinama provode i po nekoliko meseci pod vodom. Ne bi ja dao moj camac ni za kakvu podmornicu.
Plutam, plivam, ronim, zaranjam, izranjam, nestajem, vraćam se...