E, ovako treba... > Enterijer

Zidne obloge

<< < (25/31) > >>

Zakeralo:
Protivparna brana je sloj izmedju izolacije i okoline. Koliko god izolacija bila gusta para uvek prodje do celika i onda se kondenzacija javlja na celiku, izmedju izolacije i celika, ali voda se apsorbuje u izolaciju koja usled toga brzo propadne. Nus pojava je budj koja ima malo  kuku. Obicno je alu-folija ali moze da bude i najlon. Jako bitna stvar je da se izolovani deo hermeticki zatvori tako da para iz vazduha ne moze da prodre do celika. Kamena vuna koja se koristi za brodove dolazi sa folijom ali onda spojevi moraju da se dodatno prelepe. Usput kamena vuna za brodove je gusca od obicne (citaj skuplja) zbog vibracija. Obicna se brzo rastrese pa postane gusca u donji delovima, dok u gornjim postane redja.

@Misa, pise li u specifikaciji Linssena koja je farba za bilge? Farba je verovatno International a ako je posebna farba onda je InterGard 423 ili 7600? Na drugoj slici se vidi razlika za bilge se koristi druga boja, u ovo je mala jedinica pa su farbali do vodne linije.

MiletaStamat:
Pozdrav svima. Ja sam pre neki dan lepio plutu u kabini moje pasare.Pošto sam bio sam svoj majstor a to sam radio prvi put, nije baš idealno estetski, ali može da prodje. Drugi put će biti bolje. Evo slika ako nekom treba da čisto vidi kako izgleda. Ostaje mi još da malo doteram oko prozora, možda da nadjem neke samolepive trake da zalepim ili šta slično da bi malo popravio estetiku.

shomysss:
Koju debljinu plute ste koristili?

MiletaStamat:
Pozdrav, koristio sam 4mm.

shomysss:
Gde ste je kupili i po kojoj ceni?
Treba i meni pa da ne lutam  j1

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju