E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Jel ovo stvarno?
Radojković:
DA li znate da u normalnim zemljama pa cak i kod nas postoji zakon o humanom postupanju pa i usmrcivanju zivotinja??
Zakon o dobrobiti životinja (1)
Objavljeno: 13. jun 2009.
(„Sl. glasnik RS“, br. 41/2009)
.
I Osnovne odredbe
II Opšta zaštita dobrobiti životinja
1. Prava i obaveze
2. Izložbe, takmičenja i priredbe
3. Korišćenje životinje radi proizvodnje filmova, reklama i drugih dela na filmskoj traci, video traci i drugim nosačima slike i tona
4. Obuka životinja
5. Korišćenje životinja za rad
6. Intervencije na životinjama
7. Lišavanje životinja života
III Posebna zaštita dobrobiti životinja
1. Držanje, uzgajanje i promet životinja
2. Prevoz životinja
3. Registar prevoznika životinja
4. Klanje životinja
5. Religiozno klanje
6. Ogledi na životinjama
itd itd... e sad mi se toga ne pridrzavamo i nije nas briga sto se ta jadna zivotinja muci pre nego sto je pojedemo,video sam cak da u pojedinim zemljama ni riba ne sme da se sece dok se ne ubije udarcem u glavu.I one jadne imaju neka prava samo sto to mi ne znamo i ne postupamo humano ako ubijanje jedne zivotinje moze da se nazove tako.
Radojković:
Pred izlogom kasapnice jedno prase zivot shvata,gleda redom kobasice pa im kaze:Mama,Tata.... :smile:
Kapetan:
--- Citat: mushu 13, 02, 2010, 22:08:32 posle podne ---Ma izbor i klanje prasica zarad slanine i bilo cega je nesto drugo nego ubijanje radi ubujanja.
--- Kraj citata ---
evo mali isecak sa zvanicnog sajta opstine pancevo
http://ekologija.pancevo.rs/articles/details.aspx?id=212
Prvi javni svinjokolj u ovim krajevima, na oduševljenje, ali i zgražavanje neupućenih posetilaca, priredjen je takodje na jednoj od ranih Slaninijada. Em ekipno takmičenje u brzini i kvalitetu obavljenog posla, em atrakcija za gradske posetioce i zamrzivače.
A i prva poema o slanini i svinjskom životu uopšte nastala je takodje prilikom jedne od Slaninijada inspirisana isključivo kačarevačkim kongresom slaninara. Reč je pesniku Miljenku Žuborskom i njegovom delu "Svinjski život u 13 pevanja".
obicno takmicenje u svinjokolju prave radnim danom kada ima manje posetioca...
generalno i meni je to grozno al sta je tu je jesti se mora,... daleko smo od dnk replikacije pa da u epruvetama rastu snicle ...
Kapetan:
--- Citat: Dule 13, 02, 2010, 22:45:08 posle podne ---A i zašto bi ?
Uvek će meso biti hrana. A meso ne raste na drvetu.
--- Kraj citata ---
raste ako se hranis pticama :) ma mislio sam prevashodno na to da ce doci dan kada ce biti isplativije i sigurnije da se meso uzgaja u labaratorijama , gde nece biti zivotinje vec samo recimo raste butka... teoretski je to lako izvesti prakticno jos uvek tesko...
Kapetan:
--- Citat: Dule 13, 02, 2010, 23:30:25 posle podne ---Hvala lepo. Onda bi ostali bez čvaraka, slaninice ...
Lepše je ovako. A što se budućnosti tiče mislim da će pre hranu zameniti tabletama ili tubama nego tim generisanim butkama. To je isplativije.
--- Kraj citata ---
jedino ako u toj buducnosti ne bude bilo Homo Balcanikusa :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju