prvi mornar koga sam upoznao je bi mornar popaj , a znamo da u ustima ne drzi slamku :yahoo:
ja sam uspesno ostavio cigare na dve nedelje pre jedno mesec dana , ali sam se ponovo vratio cigarama, posao, stres i sl. :( jos samo akupunkturu nisam probao sve ostalo ispucano ...
generalno ovo je bas bilo u zatvorenom prostoru i verovali ili ne meni kao pusacu je bilo u jednom momentu dosta dima :( necu da obecam al sto se mene tice nadam se da cu jednog dana ostaviti pusenje trajno prvi momenat koji planiram je od prvog januara ujutru ...
Dragi moj Kapetane,
Pre svega, svi koji smo sinoć bili treba da druženje upamtimo po onome o čemu smo časkali, a ne po cigaretama i dimu.
A što se tiče ove izjave o Popaju - svidela mi se.
Svidja mi se i obećanje da će pušenju doći kraj počevši od 1. januara! Ovo pozdravljam ali to nije dobar početak, pa neće biti ni ishod.
Imao sam kuma koji je često govorio da je pušenje, odnosno odluka o prestanku pušenja, samo stvar karaktera. On je tvrdio da njemu nije nikakav problem da prestane i da to može da uradi bilo kada, kao što je to učinio bar stotinu puta pre toga!
U stvari, ako čovek želi da prestane da puši, onda ta odluka mora da bude, ne od 1. januara, već od ovog trenutka!
I nema sile koja tu odluku može da promeni.
Moj pokojni tast je bio pušač koji je najmanje para trošio na šibice i upaljače. On bi obično ujutro upalio prvu, a zatim bi svaku sledeću samo pripaljivao na pikavcu prethodne. I tako po ceo dan.
I tako sve dok ga nije "strefio" šlog.
Kad su mu u bolnici rekli da su mu dani odbrojani ako ne ostavi cigaretu (to ih je nagovorila njegova kćerka) - od tog trenutka pa sve do svoje smrti, narednih desetak godina nije upalio više ni jednu!
A bile su mu potrebne skoro tri godine dok nije iskašljao sve one naslage iz pluća.
Ovom pričom sam želeo samo da kažem da čovek mora sebi da kaže da neće više - ne ljudima iz okoline, već samom sebi. I onda tu odluku mora i može da sprovede.
Ja kao ubedjeni aktivista za borbu protiv pušenja danas samo ovoliko na ovu temu.
Pozdravljam sve pušače "radosnom" vešću da je ova naša vajna vlada odustala od namere da donese odluku o potpunoj zabrani pušenja u javnim prostororijama.
"Ćeraćemo se mi još!"