Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
ZAKON O RIBARSTVU
Kapetan:
napadoste me ni krivog ni duznog :)
ja se slazem sa vama da je u toku masakar na reci (nema veze to sa Banetovim i mojim izlascima :dance1: ) ... ali tako sto cemo da zabranimo nesto necemo ga spreciti ... samo ce sa mreza preci SVI na struju ... koliko sam skapirao na struju izlove ribu za 5 min i tutanj...
znaci mora da se radi 24/7 kontrola .. ako dobiej dozvolu ne sme da ima mrezu preko recimo 100x5 metara i to sa licencom (recimo zahefta se mala plastika sa imenom vlasnika.. SVE ostale mreze se SEKU i ZAPLENJUJU... pa koliko nam treba camaca za to maximalno 5 za ceo beograd... i da rade u jednoj ili dve smene...
i narkomanija je zabranjena pa je u porastu...
mora neko da zavede red...
nama trebaju ljudi kao sto je pomenuti Miša Djonić ....
Kapetan:
--- Citat: Dule 01, 02, 2009, 03:11:29 pre podne ---Možda sam dosadan ali moram...
Kada bi bilo zabranjeno profesinalno ribarenje ribočuvari ne bi morali nikoga da jure. Samo prodju i pokupe mreže. Znaju oni kako se to radi.
--- Kraj citata ---
kao sto rekoh propise se kolika moze mreza da bude i na mrezi papir sa licencom vodootporan moze i GPS pozicioner (150 evra) u paketu sa tim ..
i onda znas da li je mreza na vodi ili nije kaze im se lovite ponedeljak sred i petak i to je to ...
sve sto se nadje bez papira i GPS-a se vadi i sece
--- Citat: Dule 01, 02, 2009, 03:11:29 pre podne ---Opet pitam, da li neko zna kada je radjena procena ribljeg fonda u našim rekama?
--- Kraj citata ---
da se vrtaim na narkomane... ova zemlja ne zna koliko ima narkomana a kamoli koliko ima ribe.. ja ne znam mozda neko zna...
a dobro si mi rekao sa ove pozicije kada krenem do Tekije ove godine stavicu onu spravicu za secenje mreza i samo pravac... ima da udaram recke kao piloti na kabini...
Kapetan:
ja sam samo tamo pitao sta su :on_the_quiet: ako se dobro secas ja sam predlagao vazdusaru :censored: uvek sam bio za ekologiju :)
moram da priznam da zahvaljujuci tebi i esspesu menjam misljenje o gliserdzijma :scare:
espresso:
hvala kapetane. nazalost, mi smo manjina u odnosu na ostatak "gliserdzija"... evolucija bi trebalo da uradi svoje.
pratim ovu temu iako za 30 godina nikada nisam zabacio udicu na reci. nikada nisam bio nacisto zasto? mislio sam da ove godine kupm neki stap i da nadjem nekoga ko bi me uputio u osnove. ako je situacija zaista takva kakvom je opisujete mozda i odustanem od namere da naucim da pecam.
@ dule, imao sam slicnu situaciju sa mrezom, samo kod Donjeg Milanovca.
Kapetan:
--- Citat: espresso 01, 02, 2009, 11:49:05 pre podne ---pratim ovu temu iako za 30 godina nikada nisam zabacio udicu na reci. nikada nisam bio nacisto zasto? mislio sam da ove godine kupm neki stap i da nadjem nekoga ko bi me uputio u osnove. ako je situacija zaista takva kakvom je opisujete mozda i odustanem od namere da naucim da pecam.
--- Kraj citata ---
ja pecam od kada znam sa sebe.. i nikad nista nisam upecao :) evo ja i bane vec 6 meseci izlazimo i pecamo ali ni ribce nismo upecali... vodili smo i momke da nam pokazu sve radimo ko oni oni vade a mi nista...
znaci strasno... ako naucis da pecas javi kako se radi :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju