E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Mini hidro elektrana

<< < (4/8) > >>

britva63:
Super pa da to zgotovim do proljeca, steta tolika brzina drave kod mene da je to vrlo dobro cak i odlicno steta da propada :dance: :dance:

britva63:

--- Citat: giganova  08, 01, 2010, 20:40:38 posle podne ---Bitva bice i nacrta i slika i struje,malo me ovi praznici usporili,pa sad poplava ali bice :party:

Bitno je naci neki DC motor sa stalnim magnetima,ja nasao u kineskom elektricnom trotinetu :good: :good:

--- Kraj citata ---

Oce li biti sta od toga, nestrpljiv sam blizu je proljece a ja jos na akumulatoru i agregatu :lol:

giganova:
Zoter evo agregata

ljubac:
Bojim se da te ne razočaram jer to što imaš nemože ti nikako pomoći.Kao prvo i osnovno Da bi se on ponašao kao generator treba da ga vrtiš onom deklarisanom brzinom.Malo je problem napraviti neki prenos recimo 1:100.Staro pravilo bobiješ na brzini izgubiš na snazi.
Usput to nisu prirodni magneti nego tzv neodijumski magneti.I ima ih u svakom hard disku.

Treba obratiti pažnju na generatore koji se prave za vetrogeneratore.Oni su projektovani da pri malim obrtajima prave puno snage.

ili pogledaj ovaj klip

Kapetan:
ljubac nesto nije uredu sa ovom masinom... ima tu jos jedan izvor energije inace bi to bio perpetum mobile....
ono sto mi je sumljivo da kada isteka struju sijalica se ne gasi postepeno kako bi trebalo sa padom struje vec odjedanput ....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju