E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Enterijer na plovilu
zorter:
Poljo pogledaj malo zidove na kojima su vrata. Sta sve mozes da stavis na te zidove? A racunaj i prostor koji zauzimaju vrata kad se otvore. Sve su to mrtvi uglovi i nepotrebno zarobljen prostor, samo iz razloga da bi se sa jednog kraja splava preslo na drugi. Pa bolje je iskoristiti celu kucicu za stvari i raspored elemenata a prelazak od jedne do druge strane splava koristiti oko kucice. I ja sam planirao nesto slicno, dimenzija 10x3,3m. Evo ti malo pogledaj kako smo o tome "raspravljali"
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=245.0
a evo i slika te moje zamisli kako bi zeleo da izgleda. Jedino nije ucrtan prostor i mesto za motor jer sam se dvoumio oko izbora vanbrodski/brodski motor.
Vrlo cesto treba da pridjes obali, camcu, grani, stablu....... bilo cemu sto je naspram kucice a ti nemas mogucnost jer nisi ostavio stazu oko kucice. Ako treba bolje prosiri platformu za pola metra, nego da kucica bude od ivice do ivice.
broker975fx:
Ako bi se izbegavalo lepljenje letvice po letvice, kojom mašinom bi bilo moguće urezati ovakve kanale.
odissej:
Glodalicom ili srpski receno"frezerom".Kad sam se vec javio za rec da dam predlog za uredjenje navedenog camca.Ukupna povrsina camca je oko 27-8 kv.metara sto odgovara jednoj pristojnoj garsonjeri.Obzirom da nisu ucrtane stepenice, pretpostavljam da je sva povrsina u jednoj ravni. Navedena podela na tri celine je klasicna podela kod vecine plovila te velicine.Prvi deo spavaci,drugi ili srednji deo "leaving room" i treci deo za uzivanje na otvorenom.U pravu su svi koji kazu da je bolje sa sto manjim brojem vrata i cvrstih pregrada tako da smatram da je jedna od postojece dve pregrade visak.Koja, zavisi od potreba,navika...vlasnika.U spavacem delu je bracni krevet sa pripadajucim "ormarima" i mestima za skladistenje raznih stvari.U drugom delu je kuhinja sa jedne strane i garnitura za sedenje preko puta.Sve postavljeno uzduz, a ne popreko kako neko predlaze.Od kuhinjskih sprava treba obavezni frizider,sudopera i nesto za kuvanje.Sve preko toga je stvar potreba i mogucnosti.U trecem delu za uzivanje potreban je jedan sto i garnitura za sedenje na krmi.Obavezni prostor za toalet se smesta ili u prvom ili u drugom delu.Opet u zavisnosti od potreba,navika....vlasnika. :)
zorter:
@Odissej
Koliko sam ja shvatio ne radi se o kucici sa dve prostorije vec o jednoj kucici, a ova vrata sluze za vezu sa "spoljnim svetom" na obe terase. Nesto ovako, ako sam dobro razumeo.
poljo:
Tacno tako. Isti majstor ista koncepcija uz par razlika. Kod Zoke je sve jedna prostorija i jos se doradjuje. Ja imam zelju da to bude u startu odmah sve rijeseno(ja nisam majstor nikakav i ja nemam sanse da dogradjujem , dodajem i tome slicno) Kakvog ga Zoka spusti na vodu takav ce da ostane dok postoji.Zato i trazim ideje da ih predlozim izvodjackom konzilijumu Kerezovic. Pod sam usvojio i jedna od ideja za kuhinju na C mi se svidja...idemo dalje. Nestrpljivo ocekujem predloge. Zorteru, kako si mislio pecati sa tako malih povrsina koje si ostavio van glavne prostorije? Meni nikad dosta prostora za stapove i prijatelje sa kojima imam namjeru da pecam. Kap. a da malo razmislis o rasporedu tezine jos jednom. Kako god ja razmisljam tebi bi lijeva strana broda bila najmanje za 1/3 teza od desne. Jesi planirao nesto na drugoj strani kao protu teza sto bi balansiralo brod? ili ja nisam dobro to razimio.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju