E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
koje ulje sipati u nogu
zoke:
Kao sto sam i ocekivao na ovu temu koju sam ja zapoceo.Cisto sam onako iz radoznalosti upitao koje ulje sipati u nogu.čizmu i normalno polemika. Jedan trazi strucno lice da mu objasni razliku u uljima,drugi samo original i sta je propisano itd itd. Jedan me komentar samo zarezao i to od vlade 69 koji tvrdi da motori vanbrodski rade u tezim uslovima nego na automobilima. Pitao bih njega a i sve vas dali je neko od vas poslije voznje u gradu ljeti ili zimi ili na autoputu bez obzira sagnuo i pipnuo pjenjac ili deferencijal,mislim da bi se gadno opekao na mjenjacu .Neuporedivo je tezi rezim rada automobilske transmisije od brodske a pogotovo vanbrodskog motora i noge, a u njima su ulja normalna za transmisiju sae80-90 neukljucujem tu automatik mjenjace koji se jos vise griju i imaju rjedja ulja.Mislim da mudrujete
zoke:
I jos nesto bio sam u -privatnoj rafineriji gdje se stancaju tikete i ambalaza i sipa se madjarsko ulje sumnjivog kvaliteta. Iz iste bacve izlazi Castrol ,valvolin,shell,itd itd. Ate rafinerije su kod vas u srbiji vama pod nosom. Pa sad vidi dal cu se ja duze voziti na transhidrolu sae 80 iz renomirane fabrike ulja Modrica ili ti sa Motulom iz garaze.Zivi bili pa vidjeli a cijena drasticna,uostalom nije bitna cijena kako neko rece mala je to kolicina ali da li sam dobio TO sto sam platio
Vlada 69:
Zoke ,vidi se da bas poznajes materiju . Mi u Srbiji sigurno bolje znamo sta se sipa i gde se sipa ai gde se to prodaje(doktorirali 90-tih godina).Kada sam rekao MOTUL mislio sam na kupovinu u 2-3 prodavnice u Beogradu koje direktno uzimaju sva maziva od uvoznika MAS COMPANY(za koje ja znam) i gde nema sumnje u originalnost proizvoda.Ako ti nesto znas sto mi ne znamo a u vezi tog presipanja i ostalo,bio bih ti zahvalan ako bi nas prosvetlio.
Pozdravljam sve koji se odluce da u svoje -bilo kakve motore (pa i kosilice) sipaju Modricu,Galax i ostala domaca ulja ali ja sam pre za neko malo kvalitetnije.
igorbos:
Sto se MOTUL ulja tice znam da je dobro kad je original jer ga koristim u visoko turaznim masinama.Znam da ima i falša jer kod nas u Brckom postoji generalni zastupnik za MOTUL ulja i znam da ga ne preuzima u Brckom nego sam ide na granicu (ne znam koju) i direkto preuzima iz centralnog skladista za Evropu,bas zbog "kucnih radinosti".Cisto radi poredjenja cijena,kod njega je recimo MOTUL OUTBOARD 2T oko 8 eura litar.
E sad,znam isto i da Modrica pravi jedno od najkvalitetnijih ulja,koristim i njega za auto i siguran sam da ono sto pise i jeste tacno i da necu imati problema.
Vuk:
Negde sam proćitao da na bar-kodu ili negde drugo na ambalaži piše datum proizvodnje. Kako sam ja dešifrovao kOd ulje je na isteku roka! Valjda je par godina rok trajanja :this: Da li je ova informacija tačna?
Znači naši uvoznici prodavaju ulja sa zaliha kojima polako ističe rok, ako ga upošte i ima :shout: Govorim za motul 2t outboard.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju