E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (55/70) > >>

srsa:

--- Citat: zoki novus  13, 11, 2012, 22:36:23 posle podne ---Izgleda da se nasao sa Duletom pa razgovaraju o flapsovima... stri

--- Kraj citata ---

Да ми је само знати ко држи главну реч.....  sha  sha  sha  ffff

deda:
Ako je konverzacija pismena , zna se!!! jh

LSI:
Većina vas zna da sam manje više izgurao rekonstrukciu čamca i da je čamac konačno zaplovio.
Ostaje sada još niz stvari koje bih želeo da postepeno dovodim u red (onako kako se to meni svidja).

Postoji jedan problem koji bih želeo da rešim pa pre nego što nešto smislim hteo bih da pitam kako ste vi to rešili.

Radi se o tome da sada imam vanbrodski motor Yamaha 8KS sa daljinskim paljenjem i upravljanjem.
Kada sam jesenas hteo da skinem motor i da ga ostavim preko zime u šupu bilo je potrebno da uradim jednu od dve stvari:

- ili da otkačim žice sa akumulatora i da ih izvučem iz onih cevi kroz koje su provučene duž boka čamca (što nije baš tako jednostavno),
- ili da ih otkačim na samom motoru.

Ni jedno od ova dva rešenja mi se ne dopada.

Kako vi to radite na vašim čamcima?

Da li je neko smislio neki način da se kablovi koji polaze sa motora ka akumulatoru negde, na zgodnom mestu, preseku i da se tu postave konektori koji bi bili lako dostupni, a dobro zaštićeni od vode?
Razmišljam o sistemu koji bi olakšao odvajanje motora od čamca, a da kasnije ne treba više od pet minuta da se motor postavi na dasku i struja poveže kako to bog zapoveda.

Očekujem vaše komentare i predloge...

zorter:
Lazo, ako ne možeš da nadješ gabaritno manji konektor (muško-ženski) sa kontaktima za struje preko 100A, onda pokušaj sa industrijskim priključcima za elektromotore, agregate ......
Imaš ih montažne i one za na kabl.
Ukoliko nema za veće struje, slobodno upotrebi i one za 25A pošto osim za alnasovanje (što vremenski kratko traje) ne propušta neku veću struju kroz njih.

Recimo, ovako nešto...

mossi:
Lazo starter motora tj akumulator kojim startuješ motor je odmah pored motora, pa ništa nije komplikovano.
Komplikovano je to što ti imaš JEDAN akumulator!

hi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju