Autor Tema: vise elisa umesto jedne  (Pročitano 3087 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bogdan

• Brodski mali
  • *
vise elisa umesto jedne
« poslato: 05, 12, 2009, 19:28:46 posle podne »
Razmislam o ugradnji mariniranog auto-motora od 70-tak konja ( lada 1600 ) u metalni camac od 6 - 7 metara. Problem mi je izbor/nabavka odgovarajuce elise , pala mi je ideja da umesto jedne ( odgovarajuce ) na istu osovinu nanizem vise manjih elisa , jednu za drugom, konkretno  tri od tomos-a 18 , odnosno ako bi ih ubacio u odgovarajucu  ,,cev`` ( zastita od udaraca ) bi lih dobio neki  dzet-efekat ? Bas bi mi pomoglo  ako je neko video , cuo , sreo se sa tako necim......

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: vise elisa umesto jedne
« Odgovor #1 poslato: 05, 12, 2009, 20:31:43 posle podne »
Licno mislim da nista neces postici postavljanjem tri iste elise na jednu osovinu. Da bi ti to uspelo, razmak izmedju njih bi trebalo da bude veci od koraka (pich) elise, a to je onda veoma duga osovina. Elise koje se postavljaju jedna uz drugu se okrecu u razlicitim smerovima (jedna levookretna i okrece se ulevo, a druga desnookretna i okrece se udesno). Jedino tako mogu da imaju potisak da pokrecu plovilo.

A sto se tice cevi oko elise, ta tema je vec obradjivana, pa ces tamo pronaci vise detalja. A ona se nalazi ovde   http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=477.msg5699#msg5699