E, ovako treba... > Plovila

Konverzija jedrilice u recnu ladju

(1/7) > >>

budens72:
Moram da kažem da i ja razmišljam o kupovini neke lađe ili pravljenju nove...

Našao sam nekoliko jedrilica oko 7 metara dužine i 2.5 širine po pristupačnoj ceni...Pa me zanima da li neko ima iskustva sa prepravkama jedrilica u rečni brod ( sečenje kobilice,uklanjanje jarbola itd...) Sve više me privlači tako nešto...pa ako neko nekim savetom može da pomogne neka se javi....

Inače ako bih pravio brodić,kao materijal bih koristio aluminijum,pa i tu može koji komentar...

Zorane razmisli o ovome što sam napisao,meni se čini interesantno

http://www.kupujemprodajem.com/riveto-96370-oglas.htm

broker975fx:

--- Citat: budens72  24, 11, 2009, 15:45:16 posle podne ---Moram da kažem da i ja razmišljam o kupovini neke lađe ili pravljenju nove...

Našao sam nekoliko jedrilica oko 7 metara dužine i 2.5 širine po pristupačnoj ceni...Pa me zanima da li neko ima iskustva sa prepravkama jedrilica u rečni brod ( sečenje kobilice,uklanjanje jarbola itd...) Sve više me privlači tako nešto...pa ako neko nekim savetom može da pomogne neka se javi....

--- Kraj citata ---

Što bi upropašćivao i sakatio jedrilicu zar nije bolje kupiti onda neku drugčiju koncepciju broda. U ostalom možda ćeš jednom poželeti da jedriš a problem će nastati i kod kasnije prodaje jer mislim da je tržište za takav brod (jedrilicu koja više nije jedrilica) jako malo. Sa druge strane ne verujem da ćeš biti preterano sretan sa tim prepravkama, jedrilica služi da bi se njom jedrilo i mislim da je većina stavari na tom konceptu broda ovome prilagođeno.

Bane:

--- Citat: Zoran022  24, 11, 2009, 12:06:09 posle podne ---Evo da malo osvezimo temu sa novim prilozima :)
Naime, u nedostatku drugih ponuda poceo sam da razmisljam i ovom camcu : http://www.navodi.com/Berza_006/091.html Na prvi pogled, sudeci po slikama, deluje sasvim solidno. Medjutim, kad sam danas otisao da ga pogledam, moje razmisljanje o njemu je zavrseno. Jednostavno, to nije ni blizu onoga sto zamisljam kao moje plovilo. Pokusacu slikama da docaram stanje i izgled, da mozda nekome drugom pomognu u odluci.

--- Kraj citata ---
Zorane, to ti je otprilike ista cifra kao i onog sa shark-a.

budens72:

--- Citat ---Što bi upropašćivao i sakatio jedrilicu zar nije bolje kupiti onda neku drugčiju koncepciju broda. U ostalom možda ćeš jednom poželeti da jedriš a problem će nastati i kod kasnije prodaje jer mislim da je tržište za takav brod (jedrilicu koja više nije jedrilica) jako malo. Sa druge strane ne verujem da ćeš biti preterano sretan sa tim prepravkama, jedrilica služi da bi se njom jedrilo i mislim da je većina stavari na tom konceptu broda ovome prilagođeno.
--- Kraj citata ---

znao sam da će biti ovakvih komentara i to sa punim pravom...Jeste da bi se osakatila jedrilica...

Zato sam i razmišljao da li uopšte da pokrenem takvu temu, međutim meni se sviđa korito jedrilice, ali pošto ima duboku kobilicu,a i visoka je zbog jarbola, nije pogodna za reku i prilaženje obali...Ali sa druge strane,oblik korita ne zahteva veliku snagu motora,tako da sa motorima slabije snage može da se dobije sasvim prihvatljiva brzina čamca....

Kapetan:
razlog za sakcenje jedrilice i pravljenja camca za reke jeste ekonomski...

jedrilica u fill uopremu duzine recimo 7 metara :
4-6 kreveta,
kuhinja,
wc
trpezarija ,
strja...

i sve to fabricko moze da se nadje do 10k evra u inostranstvu... je postoji nijedan deplasamanc u toj duzini i toj opremi za te pare...

ja sam protiv ovoga ali postoji interes.....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju