E, ovako treba... > Plovila

Konverzija jedrilice u recnu ladju

<< < (2/7) > >>

Kapetan:
samo pogledaj ovo .....

http://www.kupujemprodajem.com/Jedrilica-MAXI-77-1843-oglas.htm

Prodajem švedsku jedrilicu MAXI 77 potpuno opremeljenu i spremnu za plovidbu.

Brod ima:
4-5 kreveta,
brodski WC,
kujnu, 
4 jedra,
2 sidra,   
vanbrodski motor Volvo 6 ks sa rezervoarom,
obojnike, konopce i ostalu opremu
kao i kolevku za držanje broda na suvom i transport.

PODACI:
dužina 7,62, vodna linija 6,75, šitrina 2,50, gaz 1,45, istisnina 2000kg, balast 800kg, glavno jedro 10m2, đenova 24m2, radni flok 10 m2, spinaker 50m2, rig 1/1

i sad nadji mi  bilo koji deplasamanc koji sve to ima za tu lovu ... a ima i jeftinijih ...

budens72:
I još jedna stvar... Na toj jedrilici ima gomila opreme za jedrenje i palubne opreme,koja na deplasmancu nije potrebna,pa se može prodati,a za taj novac uraditi neke prepravke na čamcu i prilagoditi ga rečnoj plovidbi,a kad mu se skine kobilica i jarbol može i na more na motorni pogon...  :dance1:

Barba:
Pa i ja sam razmisljao na istu temu vezano za novog Pajnika 550 bez opreme za jedrenje. Primamljivo nema sta. Samo ipak nekako cudno izgleda jedrilica bez jarbola, sto bi Dzeri rekao tuzno.
Kad smo vec kod toga pogledajte Pajnik 656.

http://www.pajnik.com/htdocs/srpski/proizvodi_pajnik656_srp.html

Ne izgleda lose.

captjerry:
to je skrnavljenje...koliko god ekonomski bilo opravdano...
kao da kupis gliser tipa Petra i vozis ga sa dve cetvorke

broker975fx:
Dobra je ovo tema nema šta  :dance:

I meni se jedrilica kao koncept jako sviđa, čak daleko više od tipa plovila kakvo sada imam ali definitivno jedrilice preko 7-8 m nisu za reke. Mislim da je za naše uslove katamaran prava stvar. Dvotrupac po mnogima ima dosta prednosti ali neke mane u odnosu na klasičan tip jedrilica. Ipak i pored svega mislim da je za reku ovo dobitna kombinacija jer se dobije u jednom većina dobrih stvari i jednog i drugog tip. Sa takvim brodom je jednako moguće krenuti na Karibe ali i blejati negde u plićaku na Belegiškim adama. Nažalost jedna od velikih mana mu je cena i troškovi održavanja.

Možda ići na one koji imaju promenjivu dubinu kobilice kao kompromis za jedrenje i plovidbu rekom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju