"ja sam zeni rekao da hocu cetvrto dete,da uzmem od drzave 400000 din i za sve pare da kupim pentu." - kacintata na chatu
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
AVAJJJJJJ..... Pomagajte drugovi ako boga znate ja sad dobio od prodavca informaciju da je to motor Johnson 20 ks a kod mene je na splavu 25ks isto Johnson hoceli to sad praviti kakvu pometnju posto je razlika u 5 ks nesto me uhvati muka ja ga maloprije nazvao da kupujem a on mi odgovori da se zeznuo da je 20 ks a ne 25 duga noga jeste kao kod mene javite mi hoce li bizti kakve problematike . Muka mi majke mi moje mile!!!!!!!!!
Dakle, slažem se sa Barbom da će snaga biti udvostručena (a obzirom da će oba motora raditi istovremeno, onda će i potrošnja goriva biti približno toliko uvećana). Medjutim, i sa udvostručenom snagom ne verujem da će brzina biti udvostručena.Poznato je da na nekim plovilima (pisali su ljudi o tome i na ovom našem forumu), npr. na Pasaru, možete da stavite bilo kakav motor (snažniji od 15-20KS), ona će ići 10-12 km ili tu nešto oko toga, a istu tu brzinu ostvaruje i sa motorom od 10-tak KS.
Mislim da sa splavom nečeš moči da glisiraš. Pozajmi ako nemaš GPS,okači oba motora,pa prvo jedan pa drugi pa oba i videčeš,onda odluči. Ja lično stavio bi dva kao što sam ti več rekao ali svaki sa komandom.
Ne slažem se,treba upravljati motorima.
Jbg, To kao u noj prici o dva motora jedan za voznju naprijed a drugi za voznju u rikverc. Krajnje konstruktivna rasprava :suicide: