Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Rijeka Sava - poveznica nautičara
Arsa:
--- Citat: zoki novus 14, 04, 2010, 01:13:30 pre podne ---nije svakom regata godisnji odmor
neko voli da ode i na more i do djerdapa i do tise...
nema se bas vremena za sve
dogovor je da se ubrza i olaksa put do brckog pa posle kako kome odgovara vracanje od dva dana do dva meseca
uostalom neznam zasto odma idemo megalomanski dva broda platforma razanj kapetan.....
ja mislim da ce biti sasvim dovoljan i onaj manji brod od 250e dan
pa neverujem da ce nas biti vise nego sto on moze da povuce
tu onda dolazimo i do cifre koja je mnogo manja
i sto je naj bitnije dobijamo mnogo na vremenu
--- Kraj citata ---
Što više predloga postavimo na temi lakše ćemo doći do konačne odluke. :good:
IKA:
sad ispada da nemam iskustva u plovidbi ali Novuse kolika je predpostavljena brzina u slučaju da se plovi tegljenjem. Nemogu da verujem da je takva plovidba mnogo brža od prosečne samostalne plovidbe
zoki novus:
nije stvar u brzini nego vremenu :diablo:
on moze da nas vuce 12 sati neprekidno i za to vreme predje 70-80-km
dok se mi lepo druzimo upoznajemo igramo karte maltretiramo zortera.........
u suprotnom bi plovili po tri sata ujutru i tri popodne i trebalo bi nam sedam dana a nebi progovorili tri reci medjusobno ili da upravljamo po osam sati dnevno i presedne nam regata
IKA:
pa zato sam i rekao mi ćemo se sami grupisati , po5-6 plovila vezani voziće se na smenu , i družiš se sa onima koji ti odgovaraju(pa makar i zorter) .Prošle godine su se formirale grupe od 5-6 plovila a vukli su brodovi sa stabilnim motorima , recimo dva motora rade a vuku 6 plovila
zoki novus:
i kakva je onda razlika? ko te vuce?i uredu je da ta dvojica kormilare po 12 sati?
nerazumem zasto ti smeta zajednicki tegalj?
nije obavezno druzenje sa svim ucesnicima regate
svako ce sebi naci drustvo
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju