Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Rijeka Sava - poveznica nautičara

<< < (44/71) > >>

Arsa:

--- Citat: zorter  30, 03, 2010, 22:12:02 posle podne ---

A koliko znam ide Arsa, deda, Dule_Hy, zoran, ti ....pa ipak vas ima više. :good:

--- Kraj citata ---

I biće nas više. Budi siguran. Nadam se da ćete ti i tvoja ekipa ipak poći sa nama do cilja. Uvek postoji neko rešenje, možda se nađe i ovde. Samo treba imati pravi pristup problemu.

Ja bih ipak, da mi konkretno nešto počnemo.

Prvo da vidimo kilometražu i predloge za mesto, vreme polaska iz Beograda i lokacije konačišta. Mislim da je ovo važno za planiranje onima koji treba da dođu do Beograda.

Još jednom apelujem na one iskusne nautičare koji su prošli ovu maršutu da daju svoje predloge i viđenje po ovim pitanjima, bez obzira da li učestvuju ili ne.

Smatram da je ovo prilika da se veći broj nautičara Srbije okupi oko jednog projekta i da bi bilo dobro da se nautičari ovog sajta pokažu na delu.

zorter:
Koliko je meni poznat teren, idealno mesto za prenoćište veće grupe uz vodu, WC, restorane, prostor za šatore je LETNJIKOVAC kod Obrenovca (28km), Gradska plaža kod Šapca (103km) i Sr. Mitrovica na 140km. Za ostalo ne znam pouzdano.

deda:
Jedna od ideja je da se vozi iz dva "cuga" u danu, ujutru do 12h i popodne od 16 do 20h. jer ne idemo na trke a i nema potrebe za dugom voznjom u komadu.Racunica je da se vozi u proseku 8 do 10 km/h a da se u najtoplijem delu dana odmaramo,rucamo,okupamo.

Arsa:

--- Citat: deda  30, 03, 2010, 23:27:27 posle podne ---Jedna od ideja je da se vozi iz dva "cuga" u danu, ujutru do 12h i popodne od 16 do 20h. jer ne idemo na trke a i nema potrebe za dugom voznjom u komadu.Racunica je da se vozi u proseku 8 do 10 km/h a da se u najtoplijem delu dana odmaramo,rucamo,okupamo.

--- Kraj citata ---

Ja sam istog mišljenja. Treba izbeći vožnju po najvećoj vrućini.

Prvo pitanje. Odakle polazimo? Gde ima najviše prostora za prikupljanje brodova, susret posada na kopnu ili "komandnom Brodu" radi upoznavanja i prezentiranja pravila ponašanja na regati.

Drugo pitanje . Kada polazimo? Pre svega mislim na datum. Šta kaže računaljka?

Kapetan:
moj savet je da svaki dan polazak bude u 10, jer ce se do 10 razbuditi ljudi popiti kafu i razvezati, plovidba do 13 casova a onda kupanje, rucak i slicno , posle toga polazal od 16 do 20...

znaci ukupno 7 sati plovidbe dnevno iz dva cuga , zasto ovako

1 ne idete na posao moze se odspavati malo duze,
2 kad zvezda upece oko 13 vreme je za kupanje i laksi rucak
3 kad ste se rashladili krecete da plovite i stajete u 20 kada jos uvek ima svetla da se bezbedno vezete

ono sto je bitno ne jurite da prenociste bude u gradovima, prespavajte u prirodi bice vas dosta i nemate se cega bojati (zdravstvena situacija i slicno)

Brzina regate nece biti ni 8 nj 10km vec brzina najsporijeg plovila , pa cete se svi prema njemu ravnati

7 sati dnevno recimo da idete prosecno 6,5 km na sat je 45 km za jedan dan sto je sasvim zadovoljavajuce

Planirajte da stignete u Brcko recimo oko 17 jer cete verovatno odmah u "provod" sto ce reci morate ipak da budete odmorni ... pa isplanirajte dobro zadnja dva dana plovidbe kako biste ovo postigli ...

obavezno organizujte jednu siklju sa 20 -30 konja koja moze da izglisira sa troje ljudi da je imate za hitne slucajeve
(povredjeni clan, clan koji ukazuje pomoc, vozac)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju