Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Rijeka Sava - poveznica nautičara

<< < (43/71) > >>

LSI:
Do danas sam potajno video sebe kao jednog od učesnika na ovoj regati. Medjutim, iskrsle su neke stvari zbog kojih to neće biti moguće.
Ipak, ako smatrate da mogu da pomognem u samoj organizaciji, ovde u Beogradu - javite i ja ću rado učiniti što mogu.

Onima koji će krenuti - želim mnogo sreće i zadovoljstva (i pomalo zavidim).

Arsa:

--- Citat: olimp  30, 03, 2010, 08:06:24 pre podne --- :good: :good: Odlično Arsa  :drinks:

--- Kraj citata ---

--- Citat: zoke  30, 03, 2010, 14:43:53 posle podne ---Tako je Arso ni manje ni vise upravo to nam treba

--- Kraj citata ---

Ja rekoh šta mislim, čujem i glasove  ljudi van Bgd, ali osim LSI ne čuh ni jedan glas odavde. Možda zato što misle da ja i nisam pravi nautičar. :smile:

To jeste gola istina. Pa šta. Ako neće ti pravi nautičari na regatu ili da pomognu, ićićemo mi priučeni. I to ćemo izneti kako znamo i umemo.

Lično, dobru volju imam i nemam nameru da stanem. Znam da ovde ima boljih i iskusnijih od mene i mislim da će se to ubrzo videti kad počnemo da šljakamo. Ne mislim da se guram u prvi plan, ali ako niko neće da se uključi mislim da nas nekoliko koji sigurno idemo možemo da iznesemo ovu stvar.

Siguran sam da ćemo isterati ovu regatu da bude bolje no što smo očekivali. :drinks:

Što reče Novus, uspeh je trideset. Ja bih da ipak pokušamo da bude više od toga. :download:

LSI. Sigurno će nam trebati tvoja pomoć i ja lično računam na nju. Voleo bi da se svi uključe sada sa predlozima.

zorter:
Da ne bude zabune.

Pošto se planira obimnija regata, sa prilično velikim brojem učesnika i željom da se medijski proprati, imajte u vidu da će tu biti učesnika raznog starosnog doba a plovila sa raznim pogonima i motorima. Neophodno je obezbediti bar jednog (ako ne može više) lekara i mehaničara.

Neozbiljno je krenuti na put od pet do sedam dana plovidbe, bez lekara hitne pomoći ili urgentne medicine sa priručnom apotekom, i mehaničarem sa osnovnim alatom i rezervnim delovima (svećice, creva za gorivo, i šta znam šta još može da se upotrebi na sve vrste i tipove motora) jer imajte u vidu da nekoliko desetina kilometara plovite van većeg naseljenog mesta. I obavezno jedan gliser koji će povremeno obilaziti grupu da pregleda da neko nije zaostao zbog kvara ili (ne daj bože) nečijeg pogoršanog zdravstvenog stanja.

Obavezno istaknuti broj mobilnog telefona redara na gliseru.

Svako plovilo mora imati dovoljno pitke vode za celu posadu i to za ceo dan (24 sata), jer često pri naseljenim mestima nema blizu čiste vode za piće (osim, koliko ja znam Obrenovca, Šapca, Mitrovice). Od Šapca do Mitrovice nema naseljenog mesta gde se mogu kanisteri napuniti pitkom vodom, a da je blizu obale, a to je 35km plovidbe. Što se goriva tiče, jedino što znam da je blizu obale, je benz. pumpa ispred Baričke ade (mislim da je 25 ili 26km toka Save), u Šapcu na "agenciji" (104km) i u Sr. Mitrovici (140km) takodje blizu obale.
Ako se još nečega setim dopuniću, a i svaku vrstu pomoći ću pružiti oko organizacije i omasovljenja nautičarima iz Šapca, mada će ih biti malo (čamac, dva) pošto ovde nema registrovanih plovila. Mi ćemo vas možda ispratiti do Mitrovice uz malo druženja, a onda se vratiti nazad. :good:

Što se mene tiče, definitivno, ove godine neću moći da učestvujem, ali ću biti uz vas u toku organizacije a srcem i tokom plovidbe. :sorry: :suicide:

zoki novus:
dobro je pocelo  :)
uglavnom se javljaju oni koji nazalost nece moci da ucestvuju :nono:

zorter:

--- Citat: zoki novus  30, 03, 2010, 21:53:42 posle podne ---dobro je pocelo  :)
uglavnom se javljaju oni koji nazalost nece moci da ucestvuju :nono:

--- Kraj citata ---

Za sada samo Kapetan, LSI i ja. Pa i nije to mnogo. :nono:

A koliko znam ide Arsa, deda, Dule_Hy, zoran, ti ....pa ipak vas ima više. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju