E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Kuca Na Vodi - Marina za drugare
broker975fx:
Sta je bre ovo
http://www.navodi.com/Berza_008/027.html
LSI:
--- Citat: broker975fx 10, 11, 2009, 17:12:58 posle podne ---Sta je bre ovo
http://www.navodi.com/Berza_008/027.html
--- Kraj citata ---
Izgleda moćno.
Šta mislite koliko ladji bi moglo da bude vezano za ovo plovilo?
Nešto računam: kad bi se skupilo 50 ljudi da ovo kupi - 60 evrića po čoveku - i eto lep splav za vez, a na njemu i kabine za čuvare.
Na platformi se da uraditi nastrešnica, montažna kabina (šank, par stolova i stolica i eto kluba za okupljanje ladjara)... Sve u svemu još 1-2000 evrića (nešto sasvim jednostavno).
Angažovati 3 čoveka za dežurstvo u 3 smene i platiti ih po 100 evrića plus doprinosi i porezi (da im teku staž i osiguranje), to bi godišnje svakog od ovih 50 koštalo još po 137 evrića.
Da li je to mnogo?
U stvari, da li bi bilo moguće naći tri čoveka koji bi za te pare zaista čuvali privezane čamce?
Da li znate koliko su plaćeni ljudi koji to rade u marinama?
zorter:
LSI, prvo, za dezurstvo u tri smene treba cetiri coveka, da bi imali slobodne dane, a drugo, za 100€ mesecno, mislim da ni penzioneri vise nece da dezuraju. :nono:
Mezija:
--- Citat: Dule 10, 11, 2009, 16:35:29 posle podne ---Koliko vidim ima vas dovoljno u Banovcima koji ste trenutno bez veza. Organizujte se, napravite neki splavić - ponton, dobro ga usidrite i vežite se tu. A o njemu vodite brigu na smenu. Svaki dan drugi ili smena nedeljno... Tako bi bilo bezbedno i rešili biste probleme. A možda jednog dana prerastete i u marinu. Naravno, možete i registrovati udruženje i onda bi lakse došli i do dozvole, mada mislim da za početak može i bez nje.
--- Kraj citata ---
To bi bilo super,sigurno ima dovoljno zainteresovanih.
Samo srbi se tesko dogovore oko zajdnickih i korisnih stvari. Mozda da se otvori nova tema za zainteresovane a i ja sam medju njima.
LSI:
--- Citat: zorter 10, 11, 2009, 19:14:07 posle podne ---LSI, prvo, za dezurstvo u tri smene treba cetiri coveka, da bi imali slobodne dane, a drugo, za 100€ mesecno, mislim da ni penzioneri vise nece da dezuraju. :nono:
--- Kraj citata ---
Zaboravio sam da radni čovek ima pravo i na dane odmora!
Ako je prosek na republičkom nivou oko 330 evra (neto zarada) onda 100 evra ne bi trebalo da bude malo za nekog ko treba da dežura na pontonu.
Stvarno ne znam kolike su danas plate čuvara po firmama, ali ako su zaista u nivou republičkog proseka, onda bi mnogi od nas koji se ubijamo od posla tokom celog meseca trebalo da se upitamo: Ko je tu normalan, a ko lud?
Ali, ovo sada već izlazi iz teme, pa je možda bolje da ne idemo u širinu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju