E, ovako treba... > Plovila

Dunja 2

<< < (14/93) > >>

Dule HU:
Pero popustila disciplina, a i Nova godine je pa možemo malo da se opustimo.

Barba:

--- Citat ---Kako smo model napravili iz prvog dostupnog špera – breze, očekivali smo i odstupanja od projektovane težine, ali nas je iznenadilo povećanje od preko 30%. Očekuje nas još jedna provera težine kada ugradimo pogon, pa skaliranje opterećenja zarad validnosti testiranja.

--- Kraj citata ---

Pa dobro, za toliko su omasili i pri projektovanju Orla, pa je opet leteo.  :)

Pera GARMIN:

--- Citat ---Citiraj
Kako smo model napravili iz prvog dostupnog špera – breze, očekivali smo i odstupanja od projektovane težine, ali nas je iznenadilo povećanje od preko 30%. Očekuje nas još jedna provera težine kada ugradimo pogon, pa skaliranje opterećenja zarad validnosti testiranja.

Pa dobro, za toliko su omasili i pri projektovanju Orla, pa je opet leteo. 

--- Kraj citata ---

Ispravka... nije model teži 30%, nego ne umemo da merimo... Izgleda smo gledali u pogrešne jedinice. Model je ipak težak planiranih 8kg:

Doradio sam tekst na:
http://www.yastogboats.com/sklapanje-modela-14-%e2%80%93-sretna-nova-2010/

Barba:
Extra. Super je kad provalis da je greska do piva, pardon merenja.

Nego imam jednu zamerku. Yastog ce imati isti problem kao i Vario19. Zadnja platforma ne dozvoljava da se motor podigne iz vode. Znaci u slucaju da se oko elise zamota neka kesurdaca ili travuljina, ne preostaje nista drugo sem ronjenja. Mislim da bi bilo boje da poklopac motora bude i sredisnji deo platforme. Time bi se zadrzala estetika, a motor bi zbog vizuelca elise mogao da se podigne. Jedini problem je sto bi taj sredisnji deo platforme bio samo maskica i ne bi imao nikakvu nosivost.

Pozdrav,

Pera GARMIN:
Grešiš, ovaj, grešiš silnooo sine ... citiram Sofronija, lajavog krelca...

Srednji deo platforme će na velikom Yastogu biti sa šarkom, koja će mu dozvoliti da se podigne - otvori kad je potrebno očistiti elisu od kesa... A kada je zatvoren imaće dovoljno nosivosti da na njega može da se stane. Na modelu nismo hteli baš da "gubimo vreme" sa svim detaljima ...

Mada ... ta ideja da središnji deo platforme bude ustvari deo poklopca motora uopšte nije loša...  :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju