E, ovako treba... > Plovila

Dunja 2

<< < (2/93) > >>

SALE NB:
Pero, jako lep dizajn!
U osnovi sličan BAS-u, ali istovremeno deluje i modernije-ali i retro! ( ko razume-shvatiće :taunt:)
Koliko primećujem po skicama i po planiranoj motorizaciji, korito je polu-deplasmansko?!

Tih 600-700kg uz te dimenzije mi deluje dosta optimistično.
To navodiš kao težinu za golo korito sa nadogradnjom? Bez opreme, motora, tankova...

Misha D:
Razlika u duzini izmedju 6m i 8,36m kod slicnog broda iz serije Antares je u kabini: manji nema salon i kupatilo, pa je kokpit sa mini kuhinjom u celini sa krevetom. Mozda ti unutrasnjost ta dva plovila moze pomoci oko rasporeda. Tezina Antaresa 8,36 sa opremom i motorom je 3t

Pera GARMIN:
SaleNB,
korito je planirano kao polu-deplasmansko, a tek će detaljni planovi doneti tačnu računicu u težini. Sendvič konstrukcija daje mnogo potencijalnih načina za smanjivanje težine, bilo bi lepo da uđe u 700kg bez opreme... videćemo. Koncepcija kabine je spolja slična BAS-u, ali postoji jedna suštinska razlika, na BAS-u su vozač i putnici u kokpitu odvojeni kliznim vratima, a na Dunji 2 ću se potruditi da svi sede u jednom prostoru, a da vrata odvajaju samo kabinu za spavanje.

Mišo,
Antares serija je odličan izvor ideja, meni se najviše svideo "mali" 7.50HB, odličan raspored kabine u maloj dužini, sa vanbrodskim motorom...

Svakako planiram i izradu modela trupa u nekoj razmeri, i testove na vodi sa različitim stepenom izgrađenosti i različitim motorima, pa ćemo videti...

Kapetan:
nova ladja nova tema :)

bacaj sve sto imas pa da pratimo razvoj :)

Darkobp:
Mene podseca na malog Aqvariusa
Svaka cast za dizajn,bice to veoma lep brodic :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju