E, ovako treba... > Plovila

Dunja 2

<< < (85/93) > >>

Misha D:
Ne mogu bas da uporedim jer nisam bio sa vama, ali slicnu kosavu i talase smo pregurali Svaba i ja prosle godine na istom mestu vracajuci se sa Milih voda. Mislio sam da ce mi vetar razneti tendu na komandnom mostu, a ja drugog upravljackog mesta nemam. Jos sam teglio i pomocni camac.  oops
Povremeno su radili i brisaci, a posle pomislih kako bi bila "lepa"slika kako vozim kabriolet, a rade brisaci.
Nego, ni ja  tada, ne imadoh rezervni motor, a da li ste ga vi imali? sha

Pera GARMIN:
Dunja ima retzervni motor, malu Hondu 2.5. Stoji mi kod tapetara na tavanu u Mirijevu, gde je i nosač koji nikad nisam montirao...
Y26 (još uvek) nema rezervni motor...

Pitanje je potpuno na mestu.
Mada ne znam šta bi mala Honda 2.5 mogla da uradi protiv ovakvog vetra i talasa...

Kapetan:
iz iskustva znam da kamera nikada ne preneosi realno talase... uvek su 50% manji ... Pero koliko su realno dostizali talasi prilikom voznje ?

spustio sam se po kosavi sa onom sikljom pre 3 nedelje ispod Pancevca i nama je tu bilo najgore ali nije bila olujna jacina vetra ...

Pera GARMIN:
Ne znam zaista da procenim koliko su realno bili talasi. Meni su bili OGROMNI

Par puta kod luke Beograd sam zabado pramcem u talas tako da je vrh talasa prekrivao prednju palubu. Na snimsku se vidi prskanje talasa sa pramca. Ako uzmeš u obzir da je visina Dunjinog pramca 1.2m od vodene linije, bio bi slobodan da zaključim da su talasi bili 1-1.5m... iako se meni činilo više...

Kapetan:
moguce je da su bili tu negde oko 1-1.5, na mnogo manjem vetru ja sam nailazio na talase od 50 cm ... ali uvek sam bio u jedrilici i onda tu nema zime ...

u svakom slucaju za sve nas navikle na miran Dunav ili malo talasa jako neprijatno iskustvo , apsolutno te kapiram ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju