Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Delta ako ima zainteresovanih

<< < (16/29) > >>

Kapetan:
uzvodno ili nizvodno .. ne bitno oba puta imaju svoje chari ...

sto se tice propisa... moras da imas kanalizacioni tank ako hoces u marinu ako neces vezi gde hoces.. za bugarsku i rumuniju mislim da to nema veze... 

i uvek mozemo da tankujemo i sve radimo sa sidra... jedan ostane na ladji i milina.. ali kazu da je od budimpeste do srbije dosadno za medalju ...

zoki novus:
ama idem da plovim i naravno da pecam :good:
i mnogo me zabole za tvrdjave i gradove na dunavu :diablo:
uostalom skoro sve sam ih i obisao kad je trebalo
a bogami tesko bi i isli uzvodno sa ovim nasim motoricima od 15-20ks

Kapetan:
zoki vredi videti i tvrdjave...

zoki novus:
ama to ti je neka turisticka varianta
i ona se ne uklapa u moje vidjenje stvari
ja bezim iz grada u prirodu a ne obrnuto
meni licno trebaju mir i tisina a ne kafane i ringispili
naravno nisu svi isti zato i kaze dule kud koji mili moji :good:

SALE NB:
To za plovne takse bi trebalo proveriti, možda će se nešto morati platiti kad se ide uzvodno ( kao sastav).
2t motori se koriste sasvim normalno, a vežeš se kao i u Srbiji: gde nije zabranjeno-dozvoljeno je!

Barba, što se tiče plovidbe na gomili, koliko je primera da su ljudi baš tada stradavali, jedan padne, drugi ga pregazi, treći vadi rezance iz vode!
A zamisli kako bi se proveo da mi danas rikne motor na 200 metara od pristaništa u Starim Banovcima? Na sred matice?  I naiđe bela lađa i pređe preko mene u čamcu, a pritom mi 6 forumaša maše sa obale i navija za mene?
Baš peh, eto pogibe na 200m od kuće! Ko bi mi pomogao? Ko bi stigao da mi pomogne?
Ili, npr. desi ti se peh i zvekne ti motor na regati, rezervni nemaš. Zar stvarno očekuješ da će neko žrtvovati svoje letovanje da tebe odvuče kući? Svako će te odvući do prve sigurne luke, a dalje se snalazi sam.
Meni barem ne bi palo na pamet da to uopšte tražim i očekujem od bilo koga!
Jedino kad u organizaciji regate postoji neki regatni brod koji je zadužen baš za to možeš da računaš na tu vrstu pomoći.
Na kraju, i tako gledano, bolje je ići uzvodno, čak i da ti zvekne motor, Dunav će te sam vratiti kući!  :taunt:

Zoki, pa i gore ploviš, i pecaš, a opet je lepše gledati šume, gradove i tvrđave na obali, nego pustaru bez drveta na vidiku! Za plovidbu uzvodno mora neko da vuče sve učesnike, sad, da li će o biti u odlasku ili u povratku....svejedno je.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju