Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***
Delta ako ima zainteresovanih
giganova:
Kap jeste da je daleko za bilo kakvo odredjivanje datuma regate,ali bar odokativno.
Recimo da sam zainteresovan za putovanje,normalno da se sklope sve kockice.(da zavrsim brod)
Inace smatram da za vucu tridesetak plovila moze da posluzi i vojni remorker,dva vec glisiramo :dance:.Inace vojnih remorkera je bilo da se kupe za 2000 do 3000e.Nekad je bilo i drasticno jeftinije.Inace sa vojskom mozes pregovarati i o iznajmljivanju.Postoji i mana a to je veliki utrosak goriva.
Kapetan:
--- Citat: giganova 09, 10, 2009, 16:56:46 posle podne ---Kap jeste da je daleko za bilo kakvo odredjivanje datuma regate,ali bar odokativno.
Recimo da sam zainteresovan za putovanje,normalno da se sklope sve kockice.(da zavrsim brod)
Inace smatram da za vucu tridesetak plovila moze da posluzi i vojni remorker,dva vec glisiramo :dance:.Inace vojnih remorkera je bilo da se kupe za 2000 do 3000e.Nekad je bilo i drasticno jeftinije.Inace sa vojskom mozes pregovarati i o iznajmljivanju.Postoji i mana a to je veliki utrosak goriva.
--- Kraj citata ---
ako ima vojnih remorkera za te pare ja oma kupujem :) ne znam za vojen remorkere koliko nam resavaju stvar , u okviru srbije da ali zamisli vojsku srbije da taxira po rumunskim teritorijalnim vodama :)
Kapetan:
cek ti mislis na nesto ovako ?
sumljam da ovo moze da povuce dovoljno plovila ... ja sam se prebacio na na JRB Remorkere :)
giganova:
Ti remorkeri imaju oko 150ks i nenormalno su mocni.Naprimer kompletnu Sabacku regatu sa rasirenim pontonskim mostom i 3 totalno neplovna objekta vukao uzvodno.Neznam koliko je bilo camaca verovatno ce to Zoki tacno objasniti.Jedan je na prodaju na berzi na vodi ali preskup
Inace na slici su se vec mnogi bili otkacili
zorter:
Ove godine su ta dva vojna remorkera (mislimda da imaju po 125 ks i trose po 25 L D2 na sat u full-u) vukla dva clana vojnog pontona-platforme (ne znam tezinu ali cu saznati), 6 splavova (svaki oko 1-4 tone tezak), oko 4 brodica teskih od 1,5t-4t, i oko 40 lakih camaca (sto sa kabinom, sto bez kabine, sto gumenjaka). Savom je uzvodno isao brzinom oko 4-5km/h (35km presao za 8h efektivne voznje).
Ako je potrebno jos detalja mogu se raspitati. Inace je jedan remorker koji je bio privatno vlasnistvo (mogu saznati broj telefona ako treba) a drugi je bio vlasnistvo Vojske Srbije.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju