Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Delta ako ima zainteresovanih

<< < (3/29) > >>

Kapetan:
1200 kilometara podeljeno sa 4 km na sat pa puta 25 litara je 7500 evra plus za "ruke" 2000, pa taxe troskovi gluposti .... sve u svemu 10.000 evra  ...

moje misljenje je da bi bilo dobro da imamo i jednog mehanicara na regati , mislim da je to neophodno ...

Kapetan:
ustvari najneophodnije je da znamo koliko nas ide...

ovaj gore izdatak nije preterano strasan ...

jer ako uzvodno idemo recimo 8km na sat sa nasim plovilom i ako nam je za to prosek 4 litre/casu  onda cemo za povratak dati oko 600 evra za gorivo i oko 450 za spust ... znaci oko 1000 evra

realno dacemo 400 evra da nas neko vuce 10 dana sto je ok...

znaci 200 evra ustede....

SALE NB:
Kap, povratak mora biti tako organizovan da neka samohotka vuče sve čamce uzvodno 24 sata dnevno!!!
Brzinom od 6-7km/h trebaće nam 7 dana za 1000km. Ako postigne 10 km/h, onda bi stigli za 5 dana ili bi mogli da spavamo svaku noć po par sati bez buke motora. Ali i tako je 17-18 sati vožnje stvarno neki minimum koji se mora postići!!!

Sve drugo vodi u regatu kao što je bila ovogodišnja- 3 čamca!

giganova:
Kap naces ti lako racunicu ali treba malo da se povezes sa iskusnijima koji su to organizovali.Na takvim regatama i 5 kmh je puno,svasta se desava,ljudi neiskusni pijani ludi i iskusni pa upadaju u vodu dave se potapaju camce i sta vec moze da se desi.Razmisljaj o logistickoj podrsci a lakocemo o vuci i isplativosti.Ovo je moje licno iskustvo :yahoo:

Kapetan:
Sale i giga slazem se...

sta raditi kada se ljudi napiju ? ja sam za to da sacekamo da se otrezne, pa ih odvezemo ih pa nek se sami vracaju ... ne zelim da iko ikoga nosi na dusi ...

koliko ja vidim ovde kod nas nema nekih velikih alkosa, sto se madjara i rumuna tice videcemo sa njima kada krenu da se organizuju

ako neko zna nekoga koje bio u organizaciji ilustrovane obavezno neka mi sibne PP to je regata koja je nasjlicnia ovoj ...

na nasoj regatio ove godine smo sve zajedno radili ali i sve odvojeno , pomoc ne bi izostala da je nekome trebala ali smo svi bili nezavisni do nekog dela, znaci svako je odredjivao svoj licni tempo

ajde dajte predloge za organizaciju ne mislim da sam najpametniji :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju