Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Posledice nevremena

<< < (5/6) > >>

Vlada 69:
Sve je to odraz neiskustva ali i nepromisljenosti.Meni su pre par godina na smederevcu vezanom za splav bas onako kako dule  prica (sa pramcem ka vodi) ukrali kanap kojim je pramac bio vezan za splav-ponton.Talasi ga okrenuli ka obali,od siline se pokidao i drugi kanap a camac zavrsio u blatu na obali pun vode,blata,granja i dva pesa i jedan rak.Ali ovo je nesto drugo.

Kapetan:

--- Citat: Vlada 69  19, 10, 2009, 10:44:42 pre podne ---Sve je to odraz neiskustva ali i nepromisljenosti.Meni su pre par godina na smederevcu vezanom za splav bas onako kako dule  prica (sa pramcem ka vodi) ukrali kanap kojim je pramac bio vezan za splav-ponton.Talasi ga okrenuli ka obali,od siline se pokidao i drugi kanap a camac zavrsio u blatu na obali pun vode,blata,granja i dva pesa i jedan rak.Ali ovo je nesto drugo.

--- Kraj citata ---

nadam se da si pesa i rakove vratio u vodu kako i dolikuje  :taunt:

Vlada 69:
Naravno.Posto sam se ubo na pesa dao sam mu dodatno ubrzanje ka polovini reke da mu ustedim plivanje  :lol: .

E, zaboravio sam da napisem da mi,posto mi covek ukrao kanap sa camca,isti je vezao strikom za ves !!! Posten cova,brinuo se da camac ne bude odvezan  :dance1:

britva63:
nemate sreće, na Dravi nema talasa nikada
mozda neki mali, al beznacajno
inace ja pustim camac nizvodno s splavi, a sto se tice vezivanja najsigurnije
je lanac i katanac

marke:
Meni je u marini vetar otkinuo kanape koji drze perdu s obe strane a perda mlatarala pa se iz nje izvukla cevka koja je zateze i imam jedno santimetar vode u spoljnem delu iza kabine. Izgleda da su kanapi izdrzali do samog kraja oluje pa se nije napunio. Koja je to sila da ih tako pokida a camac je ostao vezan, svi konopci su izdrzali.   

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju