Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Posledice nevremena
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 18, 10, 2009, 15:49:13 posle podne ---Uh da vidite sta su tantalove muke, probih čamac na vodi, na mestu gde je curela kiselina od akumulatora a pritom tu najviše upada voda od izlaska posle kupanja, mal ne potonu. Ali sada je sve ok, brod je na Dorćolu na suvom a ja otvaram temu rekonstrukcija brodića Lotlorijen. :drinks:
--- Kraj citata ---
na koju foru bre? kako nisi primetio ???
deda:
To je u klupi na terasi,po meni najbolje mesto za stvaranje korozije!Zaklonjeno raznoraznim stvarima vremenom postaje vrlo opasno.Ovo kod Brokera je dodatno ubrzano prosipanjem kiseline iz akomulatora!Sreca je sto nije bio negde na sred Dunava!Komentarisem ovo jer sam juce prisustvovao krpljenju!
Zoran:
Na vodi nikad dosta opreza.
Ja ne mogu da sedim miran kuci kad je napolju nevreme,iako mi je ladja u vrlo
vrlo sigurnoj marini.Svako je odgovoran za svoju ladju.Nije visa sila kada padne
topola u vodu na nevremenu,od nje se to i ocekuje,visa je sila da jasen padne.
Koliko se njih veze ispod topola.Tako je i za talase.Bas da ga vidim kako peca iz
naspanavonog camca za vreme nevremena na talasima.Jednostavno nema opravdanja.
Ne mogu da razumem ljude koji su dusu ugradili u camac a prema njemu se
ponasaju kao o neprijatelju,sa toliko toliko neznanja.
britva63:
--- Citat: zoran 18, 10, 2009, 21:43:00 posle podne --- Na vodi nikad dosta opreza.
Ja ne mogu da sedim miran kuci kad je napolju nevreme,iako mi je ladja u vrlo
vrlo sigurnoj marini.Svako je odgovoran za svoju ladju.Nije visa sila kada padne
topola u vodu na nevremenu,od nje se to i ocekuje,visa je sila da jasen padne.
Koliko se njih veze ispod topola.Tako je i za talase.Bas da ga vidim kako peca iz
naspanavonog camca za vreme nevremena na talasima.Jednostavno nema opravdanja.
Ne mogu da razumem ljude koji su dusu ugradili u camac a prema njemu se
ponasaju kao o neprijatelju,sa toliko toliko neznanja.
--- Kraj citata ---
Sve stoji osim da su dusu ugradili u camac, ti su kupili i lako dosli do njega,, a da im je stalo nebi se tako ponasali, kad im nest kazes
oni "jes ga ti kupio, jel to tvoje , kud turas nos i dr.."
budens72:
...Dule je u pravu što se tiče vezivanja čamaca...jedino se ne slažem sa tim da pramac mora biti okrenut ka vodi..
mislim da može i krma biti okrenuta ka vodi ako se čamac pravilno veže....znači ne sme biti nasukan,mora imati dovoljno prostora da može da "radi" između štica na talasima, kanapi moraju biti opušteni da mogu da prate amplitudu talasa i to je to
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju