Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih motora

<< < (2/5) > >>

Kapetan:
ako je 2T recimo 1990 godiste to je to ....

LSI ako ima nesto tipa Yamaha 25 4T  i ja sam ziantersovan , sacekam te na granici sa mojom plovidbenom :) pa udjemo sa dve plovidbene, dva pasosa  i dva motora..

@barba
u pravu je LSI za to, ja sam hteo da uvezem iz Bosne par motora ali sam naisao na isti odgovor, i ono sto je bitno jeste da na plovidbenu mozes da uvezes jedan motor u dve godine (tako nesto)

LSI:

--- Citat: ПЕЦОВ  16, 10, 2009, 16:18:39 posle podne ---mislim da to nema veze s mozgom.potreban je kupoprodajni ugovor i mozes da ga carinis.

--- Kraj citata ---

Potreban je račun o kupovini ili kupoprodajni ugovor. Ugovor može ali ne mora biti overen od strane notara (navodno "Bolje je ako postoji overa!").
Osnova za obračun poreza nije cena iz ugovora (računa) već cena iz kataloga koji koristi Carina, a tu je situacija kao i sa uvozom automobila - u zavisnosti od godišta proizvodnje, odredjuje se amortizovana cena na koju se plaća porez.

Da li je 350 realno ili fikcija ili se radi o aukciji - ne znam. Videću kad odem, ako ne bude prodato u medjuvremenu. Poslao sam mail čoveku, ali nije mi odgovorio.

KAPETANE,
Daj mi malo vremena da vidim šta možemo, pa ako bude prilika - uradićemo kako treba i kako mora.

Zoran:
   Ma pusti carinu.Kupi jedan mali gumenjak od tri metra,i tapni ga kad dodjes.

Kapetan:
ni to nije lose :) moze motor da izadnje dzaba u tom slucaju znajuci cene gumenjaka u srbiji :)

Bane:
Kupis motor u Bosni i prebacis ga preko Drine. Jednostavnije. :smile:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju