Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Sljunkara kod Pancevakog Mosta
11zodiac11:
Nisam uopste tehnolog, ali ova voda braon/sivo/crna, smrdljiva i okolis, pa neke cudne bube i komarci u Oktobru (slikano pre tri dana)...tamna prljava tekucina koja je u kubicima izvirala prosto iz zemlje ispod sljunkare kod pancevackog mosta i oticala u Dunav. Sve unaokolo ionako puno raznog otpada je imalo neki cudan malo jeziv izgled, valjda od te "jalovine". Probao sam da doznam o cemu se radi ali bezuspesno, Dunav se i dalje boji u nezivu braon boju.
Kapetan:
verovatno se radi o kanalizaciji , cim ima buba i komaraca u oktobru znaci da se reazmnozavaju a to rade samo u toploj vodi ....
blaga jeza...
hallamiti:
a sto peskiraju pancevacki most i sve to lepo pada u Dunav sa sve toksicnim materijalima......i to sve radi Austrijska Alpina......
11zodiac11:
da i dobro je da tu "nema" Alasa i pecarosa, e gosn Olivere...
Vlada 69:
Ma sta se ljudi cudite i prozivate tog coveka koji je izgleda pao s Marsa kad u Srbiji ne funkcionise mnogo toga kada je uklanjanje-reciklaza otpada u pitanju.Meni samo nije jasna jedna stvar a to je zasto kod nas ne funkcionise otkup PET,staklene i can ambalaze kao npr kod Hrvata.
Letos sam bio tamo i mogu vam reci da se jedan komad ambalaze placa 0,5 kn (oko 6,5 din).Ljudi masovno pri odlasku u kupovinu ponesu sa sobom do 10 flasa,i kada treba da platis racun odbiju ti 5 kn (jedno pivo) od ukupne sume racuna.To mi se toliko svidelo da sam i ja pri svakom odlasku u ducan to isto radio.
Rezultat-i da hoces da trazis,ne mozes da nadjes nigde ni jednu bacenu flasu ili limenku ! Akod nas,uzas.
Bilo bi lepo kada bi recimo samo od toga krenuli a postrojenja za preciscavanje... to je izgleda neka daleka buducnost za nas,na zalost.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju