Autor Tema: Honda 6  (Pročitano 5991 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže gaggiii

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Honda 6
« poslato: 06, 12, 2024, 08:37:20 pre podne »
Pozdrav drugari, od pre nekoliko dana vlasnik honde 4.41kw 6ks kocka sa zelinim slovima Honda four stroke... E sada ne mogu da nadjem koje je godište a prva tri slova su BALL.. Trazio po forumu i na sve sto sam naisao nema te oznake BALL,moze neka informacija gde mogu da nadjem godiste u ispisnici ne pise nista osim serijskog broja i snage motora...unapred zahvalan na odgovoru

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
Odg: Honda 6
« Odgovor #1 poslato: 08, 12, 2024, 17:09:16 posle podne »
Okvirno 97-2003, ali nema potrebe da lupas glavu sa tim informacijama. Obzirom da je kupio skoro, verovatno ti nije u potpunosti poznato stanje motora. Obrati pažnju na ulje jedno i drugo, proveri impeler ...

Van mreže gaggiii

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 24, 12, 2024, 13:11:56 posle podne »
Navodno je covek servisirao sve, ulje u njoj 10-30... E sada jedno pitanje, ona zelena lampica za ulje treba stalno da svetli ili?

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #3 poslato: 25, 12, 2024, 17:50:34 posle podne »
Kad je ulje ok, svetli zeleno. Svakakvih korisnih informacija možeš pronaći na hondinom sajtu, manual instruction

Van mreže micko67

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
    • compromis 720
  • Brod tip: jedrilica
  • Marina: grocka
  • Veličina: 7.2 m
« Odgovor #4 poslato: 25, 12, 2024, 22:25:11 posle podne »
kod honde kad svetli ima pritisak ulja , a kod yamahe kontra , mema pritisak

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Cranchi Holiday
  • Marina: Nautički klub Zemun-Stari Šlep- Zemun
  • Veličina: 6 metara
« Odgovor #5 poslato: 10, 01, 2025, 08:53:43 pre podne »
Odredjivanje godišta honde je dosta teško. Te slovne oznake ima svaka, zatim slede brojevi. Da tačno odrede godište nisu znali ni u ovlaščenom sarvisu, uvek je nešto od-do. Pitao ja za moju od 40 KS. Kad kupuješ prodavci uvek kažu tu negde oko 2003, obično to nije tačno jer je moguće i da je starija. Što ti kaže Labud, uradi kompletan servis, da znaš šta je uradjeno i plovi.
Ako te ne mrzi na internetu ima nekiH kataloga za Hondu, ali opet tamo piše po tim brojevima da je godište od recimo 1991-95, pa tako redom.

Van mreže gaggiii

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: juče u 11:43:55 »
Pozdrav drugari,hondica radi kao sat,čak sam je uporedjivao sa hondom bf6 čini mi se da moja lepše radi jer ima dva klipa,e sada na redu stiže elisa imam blage vibracije inače elisa se vidi da ima oštećenja od zakačinjanje u dno,na elisi piše 240x220 e sada najgori deo ne može da se vidi druga oznaka lepo 9 1/2 x mislim da je 8 kroz nešto , ne znam ni da li je brza elisa ili teretna nemam iskustva sa time,inače elisa je 3 kraka na stift,molio bih iskusnije kolege da pomognu oko izbora elise..unapred zahvalan