E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Motalo za prednje jedro- flok -genovu
neptun:
Mozda sam malo preterao, ali 20000-30000e ulaganja u ovaj brod nije nista.da platis lezarinu za ovu godinu, trosarine,osiguranje ,vinjetu i samo da ga spustis u more ima da ode nekoliko hiljada.pre toga moras da uradis podvodni deo, antialgin, mozda i priprema..
Glavno jedro se rola u jarbol i prednje ima ovaj rol ispod palube.ko zna jos koliko sistema, vodovod, struja, Brodski mehanicar ispod 100-150e nema
tangabravo:
Poštovane kolege hvala svima na podršci ovako đuture. Da krenem redom . Uvek sam bio za veći stariji brod nego obrnuto , pošto ja nameravam i damalo vozikam gola dupeta po debelo more a tu treba ohoho palube za izležavanje. ja sam planirao da sve vreme budem na brodu tako da me ne zanika ju ni vez ni ležarina. Našao sam čoveka i kontaktirao ga u Nidriju na Lefkadi i kod njega sewdam meseci suvi vez - sve bgukvalno sve uračunato košta €1700, Tu ću da provedem prvu zimu i da poslujem sve što treba a znateda sam majstor za sve. Znao sam da ima motalo u jarbolu ali niosdam znao i prvi put se srećem sa motalom u pramcu. Vinjeta i osiguranje za ovu dimenziju dođu negde oko €1500 - E2000 godišnje. Znači to su svi troškovi . Što se moitora tiče ja jesam auto mehaničar ali se nisam susretao sa sporohodnim dizel motorima ali zato moj burazer koji je majstor kjao i ja a koji je radio u reiku na održavanju kaže da satnica za brodski motor nije ništa pošto teške mašine na kopu gaze daleko više bez problema uz normalno održavanje , pošto brodski motor skoro i da nema nikakvo opterćenbje u radu kao motor kod veliki agregata koji sve vreme radi na punom gasu i nije mu ništa pošto je bez opterećenja .Samo je pitanje u kakvom su stanju jedra i kako je očuvan unutra. Evo vam još par komada koji me zanimaju. Dobro more
https://www.inautia.com/boat/1988-jeanneau-voyager-8973317/
ttps://dailyboats.com/boat/137744-buy-jeanneau-sun-odyssey-44-private-3-cabins-for-sale
https://dailyboats.com/boat/122883-buy-dufour-gib-sea-442-for-sale
https://dailyboats.com/boat/245395-buy-jeanneau-sun-magic-44-for-sale
neptun:
U Nidriju je mogao brod da se drzi na sidru tj na bovi besplatno.., tamo ima kao neko udruzenje, sa njima se dogovoris oko mesta i oko tog sidra i bove,to mora da napravis da bude dobro, da se slucajno brod ne otkači, posto su tamo na takvom vezu stotine njih.
Čini mi se da je tako bilo , ima neka kafana tamo gde sam bio i oni su mi to rekli, mislim da tu radi i neka zena iz Srbije.
To nije bas Nidri već se produzi duz onog zaliva gde su ti brodovi usidreni.
Bio sam i kod tih suvih marina, oni su isto povoljni ,mada je sve malo stap i kanap.Ceo taj deo oko zaliva ne deluje bas najurednije, a brodova ima stvarno puno..sve su pokrili..crkva sa grobljem okolo sve brodovi, samo sto ih nisu u crkvu ugurali.
broker975fx:
Opako izgledaju te ladje, deluje ko odlicno mesto za zivot
tangabravo:
E moj Brokeru sa tvoje tačke gledišta si u pravu , samo što ne znaš sve stavke. Naime ja sam planirao da svo vreme u GR provedem na brodu i pošto sam sve stvari iz stana koji sam prodao , srgao na jedno mesto a imao sa celu radionicu sada mi treba prostor da ono naj osnovnije spakujem na brod a to ne može na desetak metara. Ja recimo samo konopa imam bukvalno 0,25m kubnih a gde je sav alat a gde su mekane stvari pa ribolov itd. Još je Džošua Slokum- Ko ne zna amer živeo u 19tom veku , sam išao oko sveta par puta i to kada je bio stariji od mene - izjavio da je optimalna dužina za okean 9m . Ja da idem na more turistički 9-10m puna kapa ali ovako stanovanje pa onda poneka turistkinja , pa big game ribolov sve to traži prostora.
Kolega Neptun donekle si u pravu , ta prijava treba ako ideš na korpo morto i brod bez nadzora , a ja ću uvek biti na sidru , a druga stvar , na početku gradskog doka do plaže ima mesta gde se ne naplaćuje vez. Inače ona dva suva doka na kraju zaliva su po meni sasvim u redu . Ima dovoljno prostora ima sve što treba , mirnoi povučeno i ljudi su pristojni. Ja sam kontaktirao gazdu samo što mora da se najaviš ranije pošto on još u leto prošle godina nije imao ni jedno prazno mesto za zimu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju