E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Motalo za prednje jedro- flok -genovu
micko67:
vidim da si upucen u tu tematiku , kad bi kupio jedrilicu od oko 8 metara u cg ili gr i tamo je ostavio da vozim po moru , sta treba od papira , prevod registracija carina ...
micko67:
https://autodiler.me/plovila/jedrilica-jeanneau-ad340416068me
tangabravo:
Ćao Micko , hvala na ponudi broda ali ovo je precenjeno i pomalo je. Zapamti da se plovila nikada- ima izuzetaka- ne kupuju u CG i HR , pošto je tamo naj skuplje. Zato je slovenija veoma povoljna . imaš www.mornar.net . Mada je naj povoljnije uzeti brod u GR i dole ga držati na zimovniku jer su crnogorci žešći lopovi i naj skuplji u regionu. U Volosu ima čovek iz BG kji ima i suvivez i vez u moru i veoma je povoljno , a naj povoljnije bi ti bilo da sačekaš da ja kupim brod i da ostaviš brod pored mene u zimovniku i da te izađe " ladno pivo ". Idi na www.inautija.com i videćeš da je ponuda veoma dobra , sve zavisi koliki ti je budžet. Samo mi nije jasno što kupuješ brod metar duži od sadašnjeg. Što se tiče legalizacije plovila , stvar je ovakva : odeš na lice mesta završiš papirologiju kod notara odlučiš hoćeš li zastavu američku ili poljsku pošto je sada novi trernd za poljsku zastavu jer su oni deo EU. U oba slučaja nema poreza takse i ostalo , i to ti za tri godine dođe € 200- €300. Kada si dobio papire iz jedne od ovih zemalja , odeš u lučku kapetaniju i platiš vinjetu - nadoknada za boravak plovila u GR teritorijalnim vodama i platiš osiguranje u slučaju štete na drugom plovilu. Kada si to uradio sedi i vozi. Dobro more
PS ako treba šta slobodno pitaj
micko67:
ja to planiram u malo dugorocnijem planu , a mislim da preko 8-9 metara mnogo rastu troskovi . Zasad jos ima sta treba proci po dunavu , ova moja je za dunav odlicna velicina mogu proci ispod skoro svih mostova sem starog zeleznickoga valjda ce i njega da ruse , i gaz samo metar moze da pridje obali .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju