E, ovako treba... > Plovila
Hunter 575 - Zile
Kabe:
Hvala na odgovoru.
Sve u svemu tu su negde...
Drivee:
--- Citat: Zile-nbg 19, 04, 2022, 08:09:06 pre podne ---Mi kao da ne pricamo o istom camcu. Sad kad je jos uvek na 40ks, na savi uzvodno, nas dvojica u camcu, na otprilike 2/3 gasa ide 40kmh. I prilicno sam siguran da glisira.
--- Kraj citata ---
Vise gura vodu nego sto glisira. Treba mu pun gas da se skroz podigne. Njemu treba 50-60ks. Nema tu sta da se prica, to je sve probano i vidjeno. U subotu je prodat jedan sa 30ks. Totalno razocarenje..Bio sam na obali kada je proban. Treba mu pun gas da se skroz digne. On mora da se skroz digne, da bude ravan sa vodom a sa 30ks mu je guzica duboko u vodi i gura vodu napred. Tek posle nekih 10 sek se dize ali to je pun gas. Nije camac los ali mu treba jak motor.
Pogledajte kako ide recimo tajmen sa 15ks ili 20..znaci on se sravni sa vodom, valjda mu je samo elisa u vodi, to je glisiranje.
Bojan Bakic:
Da se nisam vozio na huteru pa da poverujem u pricu Drivee taj camac leti na vodi sa 40 konja. A sa 60 ide skoro 70kmh
To je camac od 300kila i ne treba mu puno da glisira.Tajmen ne moze da se poredi sa hunterom.Comander 18 sa 25ks glisira i ide 40kmh posto takav koristim za pecanje.
George:
Drivee, pored svog poštovanja, ali to da sa 30 ks teško glisira mi baš ne ide u glavu. Kao što si i sam napisao Tajmen bez problema glisira sa 15 konja, pa što ne bi onda Hunter sa 30? Taj što si ga ti gledao sa obale ko zna kako je postavljen u odnosu na čamac, možda nije iztrimovan kako treba, kako mu visina stoji, itd, pa se muči, a u tom slučaju bi se mučio i sa 50ks. Još jedna stvar... Drugar mi ima plastičnog kabinaša od 6,5m (mislim da je u pitanju Natrix) sa izmerenih 1100kg sopstvene težine, i na njemu je do prošle godine imao Tohatsu 30, sa kojim je uspevao da izglisira i to sa 2 osobe. Napominjem da je glisirao, a ne gurao vodu sa zaronjenom guzicom u vodi. Treba još naglasiti i da je prethodno proveo dve ili tri sezone štelujući trim, i što je još vrlo bitno, a to je visina motora u odnosu na zrcalo, koju po njegovim rečima, ako samo 2cm promaši, motor drastično gubi performanse. Pored svega ovoga, ugradio je i flapsove sa kojima je takođe dugo eksperimentisao što se veličine i nagiba tiče. Rezultat svih ovih radova je bio potpuno glisiranje sa čamcem od 1100kg, plus dve osobe i to sa 30ks. Priče da se taj motor muči sa Hunterom mi nisu realne.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
MiletaStamat:
Srećna kupovina! Sad samo uživanje na vodi!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju