E, ovako treba... > Sajmovi - Fairs

Сајам наутике у Београду 2022

<< < (7/8) > >>

mesechar:
Gresite dragi moji ...sve te price o tome kako sajam ne sluzi nicemu vezane su za Srbilend . Ovde je sajam prilagodjen samo jednoj ciljnoj grupi a to su BEZOBRAZNO bogati likovi,srednji stalez je izumro a sirotiLJa nema sta da trazi tu osim da izede pljeskavicu.
Pre nekoliko godina ja i burazer posetili smo sajam u Friedrichafenu , 14 hala nautike karta se prodaje za dva dana ! Stotine proizvodjaca plovila od 1000e do nekoliko miliona ...Dve hale camaca Poljskih proizvodjaca gde se stvarno moglo pronaci povoljnih i lepih camaca oko 10 soma..opreme sta pozelis jeftini vincevi na popustu po 300e . Male radionice sa camcima na struju  sa solarnim krovovima rentijeri za jezera opreme za pecanje ..Svako plovilo obavezno ima izbacenu kreditnu tabelu koliko kosta rata..i vidis ljude kako ozbiljno pregovaraju o kupovini naravno najslabije su se prodavale upravo ale sa 300 ii 500 konjoslava , al zato Delphija nano cekalo se na red kod  promotera , al 3o konja vanbrodski pozadi...
Jednostavno nas sajam je tacno prilagodjen potrosacu koji je kupac ,ne razume se u camce trazi nesto stooo nadrkanije to je obicno i sa najvecim motorom ...za izglisiravanje oko splavova.....
Helikopter je ka tresnja na torti naseg sajma vec sam video taj katamaran i helikopter vrteo se po mrezama snimak..kazu da je vlasnistvo kontraverznog biznismena a njime upravljao kontraverzni vlasnik desetine splavova za iznajmljivanje i divljanje na savskom nasipu...

Kabe:
Znači da ne grešimo, jer mi pričamo o Srbilendu ne o Diznilendu.

Zna se kako je u "pristojnim" zemljama. Te zemlje imaju normalnu privredu, zaštitu potrošača, proizvodnju, turizam i renesansu. Mi imamo Peru iz Opova i Miću iz Ćićevca koji "proizvode" čamce za "sirotilju" po sistemu - kalupiraj, gletuj, šmirglaj, probijamo rok, valjamo robu idemo dalje...

Zole:
Aa stvarno...nisam bio na ovom sajmu ali kao da gledam i slusam sve isto od pre 10 i vise godina. Valjda bi sajam nautike trebalo da ima jos nesto sem (novih ) plovila koja u Srbiji retko ko moze da kupi pa cak i da moze sto bi platio 10-15.000Eura za otvoreni camac bez motora?! Sajam sluzi i da se nesto promovise, ljudi da vide, mozda se zainteresuju za neku temu, hoce jednostavno da kupe-procitaju knjigu vezano za nautiku, kupe nauticku garderobu, upisu u skolu jedrenja,ronjenja i ko zna sta jos...cak probaju ronjenje, jedrenje,voznju broda-camca...sajam izlazi na Savu a da ne pricamo o bazenu za sve to. Sto rece Mesechar, karta za Nemacki sajam 2 dana i to trececi jedva da povrsno sve vidis. Sam sajam bi trebalo da razmisli o svojoj poslovnoj politici i dovede strane izlagace koji imaju sta da ponude...

mesechar:

--- Citat: Zole  16, 04, 2022, 19:11:21 posle podne ---Aa stvarno...nisam bio na ovom sajmu ali kao da gledam i slusam sve isto od pre 10 i vise godina. Valjda bi sajam nautike trebalo da ima jos nesto sem (novih ) plovila koja u Srbiji retko ko moze da kupi pa cak i da moze sto bi platio 10-15.000Eura za otvoreni camac bez motora?! Sajam sluzi i da se nesto promovise, ljudi da vide, mozda se zainteresuju za neku temu, hoce jednostavno da kupe-procitaju knjigu vezano za nautiku, kupe nauticku garderobu, upisu u skolu jedrenja,ronjenja i ko zna sta jos...cak probaju ronjenje, jedrenje,voznju broda-camca...sajam izlazi na Savu a da ne pricamo o bazenu za sve to. Sto rece Mesechar, karta za Nemacki sajam 2 dana i to trececi jedva da povrsno sve vidis. Sam sajam bi trebalo da razmisli o svojoj poslovnoj politici i dovede strane izlagace koji imaju sta da ponude...

--- Kraj citata ---

Il da uvede balerinu ringispil i šecernu vunu...

calypso2:
Sajam je odavno preteški naziv za nautički buvljak koji se održava u jednoj hali.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju